Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Rekviem in grenka spoznanja

Rekviem Miha Fras, MGL Ljubljana
V začetku novembra lani je v studiu Mestnega gledališča Ljubljana premiero doživela drama Rekviem. Vnovič jo bodo uprizorili nocoj ob 20. uri.

V odmaknjeni vasici "nekje med Parizom in Šanghajem" se ostareli izdelovalec krst, vse življenje trd in neizprosen človek, pritožuje, da ima premalo dela.

Ko pa mu na smrt zboli žena, se nenadoma zave, koliko priložnosti je zamudil, in z grenkobo spoznava, da sreča mogoče sploh ni tako daleč in bi bilo treba samo seči po njej, dokler je bil še čas.

Smrt v podobi treh kerubov pa ne izbira le starejših. Kot v Mrtvaškem plesu je na pot pospremila tudi kočijaževega sina v najlepših letih, pa tudi komaj rojenega otroka si niti malo ne pomišlja vzeti s seboj. Kočijaž si zaman prizadeva podeliti svojo bolečino ob sinovi smrti, prostitutki in pijanca, ki v igro prinašajo nekaj črnega humorja, pa se ne menijo zanj.

Ali res edino smrt prinaša spoznanje in zdrami človeka iz njegove samozaverovanosti?

Za vstopnico boste odšteli 10,80 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.