Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Resničnostni šov po goveje

Komedijo, ki je premiero doživela marca lani, je režiral Jaša Jamnik. (Foto: Bor Žurnal24 main
Na današnji večer se lahko nasmejite ob komediji Govedina Legendarno, ki jo lahko primerjate tudi z resničnostnimi šovi. Ob 19.30 jo bodo uprizorili v Šentjakobskem gledališču Ljubljana.

Na živalski farmi trije narcisoidni biki Muro (Grega Močivnik), Sisko (Miha Vlaj) in Rujko (Rok Gombač) sanjajo o bikoborbi in slavni smrti v areni. Zanje navijajo prašiči, gosi, kure, voli in ostala živina. Vse skupaj se godi v organizaciji župana španske vasi osla (Leopold Pungerčar) ter dveh madridskih gospodov s čudnima klobukoma. Toda osrednji lik pravzaprav postane mati krava, ki si od vsega najbolj želi videti svoje bikce krvave klecati v pesku arene …

Dramska igra avtorja Milana Jesiha je prežeta s sarkazmom, ki se porodi iz globoke človeške prizadetosti, primerjali pa bi jo lahko tudi z resničnostnimi šovi. Jesihova igra je namreč način, kako elegantno zaobiti moralistično debato o samoponiževanju glavnih akterjev in pridobitništvu režiserjev, pa vseeno povedati, kako zagovedeno se zdi vse skupaj.

Cena vstopnice je od 10 do 11 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.