Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Retrospektiva z Dečkom in vojakom

filmski trak Shutterstock
V Kinu Udarnik se začenja retrospektiva enega svetovno bolj priznanih, doma pa najbolj priljubljenih iranskih režiserjev Seyyeda Reze Mir-Karimija¸ki bo trajala od do petka. Nocoj ob 21. uri bo na sporedu film Deček in vojak (Koudak va sarbaz).

Bahman služi vojaški rok v eni izmed vasi province Khorasan. V prvem tednu novega leta si namerava vzeti dopust in odpotovati v svojo vas na severu države, da bi se pripravil na poroko. Vendar nadrejeni,oficir zavrne Bahmanovo prošnjo in mu namesto tega dodeli skrb za majhnega dečka, ki je zašel v težave z zakonom.

Bahman mora dečka pospremiti v center za problematične otroke v Teheranu in šele potem bo lahko odšel na dopust. Bahman se nejevoljno odpravi na pot, vendar mu neugnani deček nenehno povzroča preglavice, naposled celo skupaj pristaneta v Bahmanovi vasi. V žlahtni tradiciji iranskega mladinskega filma posneta drama o trčenju dveh razredov, tradicij in svetov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.