Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Režiserka zagovarja mučenje

Kathryn Bigelow Reuters
Kathryn Bigelow pravi, da so prizori mučenja v njenem najnovejšem filmu 00:30 - Tajna operacija neizogiben del, saj so se resnično dogajali med lovom na Osamo bin Ladna po 11. septembru 2001.

Film 00:30 - Tajna operacija, ki si ga lahko ogledate tudi v naših kinematografih, se začne z napisom, da zgodba temelji na resničnih dogodkih, po pripovedih iz prve roke. A senatorka Dianne Feinstein trdi, da je film zavajajoč pri prizorih mučenja, zato od Sonyja zahteva, da dodajo napis, da je film fikcijski. Kathryn pa se ne da. "Menim in verjamem, da so Bin Ladna našli zaradi brezhibnega in natančnega detektivskega dela. Mučenje je bilo prisotno v prvih letih lova nanj, kar ne pomeni, da je bilo ključno za to, da so ga našli. To pomeni le, da je bilo del lova in del zgodbe, česar pa ne moremo ignorirati," je za Los Angeles Times povedala režiserka in dodala: "Mislim, da bi bilo bolje, če bi se kritike usule na politiko, ki je naročila takšno ravnanje in ne na filmsko industrijo, ki je zgodbo le prenesla na velika platna."

Debata o prizorih mučenja se vleče že odkar je film prišel na velika platna, preglavice med drugim povzroča tudi Cii. Tukaj preberite več o tem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.