Magazin > Film & Glasba & TV
6 ogledov

Riba se še ni ujela na trnek

Letošnje Cankarjeve torke bo v torek odprl slovenski kantavtor Marko Brecelj. (F Žurnal24 main
V Cankarjevem domu znova Cankarjevi torki in abonma Glasbe sveta.

V Cankarjevem domu (CD) se v torek začenja 30-tedensko nizanje glasbenih torkov, ki bodo letos pod naslovom Glasbe z razgledom poslušalcem približali obzorja s skoraj vsega sveta.

Za obiskovalce, ki bodo za posamezni koncert odšteli 14 oziroma 11 evrov, so v CD pripravili tudi članske izkaznice, ki prinašajo desetodstotni popust pri vstopnicah za koncertne torke in druge ugodnosti.

Februarja se bo začel še drugi letošnji koncertni cikel – abonma Glasbe sveta 2010, v katerem bo mogoče prisluhniti Mayri Andrade z Zelenortskih otokov, po besedah besedah Bogdana Benigarja pa bo zlasti izjemen armenski del ponudbe z dvema koncertoma in Turkinja Sezen Aksu. Prihajajo še skupina Niyaz z iransko pevko Azim Ali, skupina Deba z Mayotte in: "Izvajalec zadnjega koncerta še ni znan, ker se riba, na katero čakamo, še ni ujela na trnek," pojasnjuje Benigar. Z ribo ali brez nje pa so abonmaji na voljo do 22. februarja, ko se začne tudi prvi koncert.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.