Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Rock? Glavno, da je žur!

Rock Otočec
1/25
Saša Despot
Rock Otočec 2012. Mladi in malo starejši bolj kot na rock prihajajo na žur.

Festival Rock Otočec je svojevrstna enigma. Je trdoživ, trmast in malo samovšečen. Letos so organizatorji dogajanje razvlekli za dodaten dan in na jaso ob reki Krki pripeljali pisano paleto bendov iz Slovenije in rajnke Jugoslavije ter nekaj tujih skupin, ki pa so večinoma že koncertirale v Sloveniji – recimo New Young Pony Club, ki so nastopili v petek pred precej praznim avditorijem, in razigrane Gogol Bordello. O programski zasnovi in konceptu festivala, ki ga že lovi konkurenca, tukaj ne bomo razmišljali. Po vtisih smo raje povprašali naključno izbrane obiskovalce, ki jih je bilo letos sicer manj kot prejšnja leta (isti konec tedna se je namreč odvijal zagrebški INmusic festival), a je bila večina izmed njih s festivalskim ozračjem in ponudbo zadovoljna.

Skupni imenovalec odgovorov je bil žur

"Lani sem bil prvič, bilo je odštekano. Folk je zanimiv, skupine pa me ne zanimajo toliko," je komentiral Darko. Nadaljeval je Gašper: "Vse je po pričakovanjih. Vreme je takšno, kot mora biti. Lani nisem dobil močnih vtisov, letos je vzdušje boljše. Tu sem zaradi žura, da se sprostim med prijatelji, v idilični Krki pa poiščemo osvežitev. Pohvalil bi tudi sanitarije in kamp." In še Renato, ki je kupil vstopnico za svoj raj: "Prišel sem za štiri dni, tu sem že sedmič. Festival ni takšen, kot je bil – ugibam, da zaradi vseh drugih, ki se dogajajo isti konec tedna in poberejo občinstvo. Tudi Schengenfest je po bendih močnejši kot Rock Otočec, ki se je ujel v nekakšno časovno zanko. Tukaj dam možgane na pašo, odklopim službo. Kar se tiče izbora bendov, ne bi komentiral, mi je vseeno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.