Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Rock magija v Križankah

(Foto: Promo) Žurnal24 main
V ljubljanske Križanke 7. junija prihajajo legendarni angleški rockerji, Deep Purple. Slovenski publiki obljubljajo rock koncert, kot ga še niso vajeni, saj jih bo njihova glasba dobesedno hipnotizirala.

Prihajajoči koncert v Ljubljani člani skupine Deep Purple opisujejo kot topel žametni objem legendarnega zvoka orgel, z mešanico nepozabnih kitarskih riffov in duhovite magije klaviatur.

 

Če bo res tako, kot opisujejo angleški rockerji, se boste lahko prepričali že prehodnji teden, natančneje 7. junija, ko bodo stopili na oder Križank.

 

Potovanje v preteklost

A prav gotovo ne mislijo razočarati, saj veljajo za eno največjih in najvplivnejših rock skupin vseh časov. Formo hard rocka so privedli do popolnosti, ključno pa so vplivali tudi na nastanek sodobnega heavy metala.V prvi polovici sedemdesetih let so se celo zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov kot najglasnejši bend na svetu.

 

Že od leta 1968 križarijo in pridigajo svojo poved glasbene vizije rock 'n' rolla, medtem pa so ustvarili nepozabne zimzelene hite kot so Smoke on the Water, Black Nigh, Child in Time ter Stormbringer. Naj kot zanimivost še dodamo, da so prodali že preko 100 milijonov izvodov albumov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.