Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

Rock morda zadnjič na Otočcu

Včeraj je na Rock Otočcu nastopila nekdanja pevka Nightwish Tarja Turunen, nocoj Žurnal24 main
Letos bo Rock Otočec morda zadnjič na kultni lokaciji ob Krki, ker jim poteče pogodba.

Lokacija, po kateri je festival Rock Otočec dobil ime, je postala prav tako kultna kot festival sam. Z njegovo selitvijo bi Otočec izgubil del fame.

Rock Otočec je poleg Metalcampa najprepoznavnejši slovenski glasbeni festival. Na leto ga obišče okoli 15 tisoč rocka željnih obiskovalcev.

"Letos nam poteče pogodba za najem prizorišča, a ga bomo vseeno poskušali obdržati, saj lepšega prostora za Rock Otočec ni. Druga opcija je denimo letališče Prečna, kjer smo Rock Otočec organizirali pet let," je o morebitni izgubi kultne lokacije festivala povedal njegov idejni oče Franci Kek.

Brezplačen avtobus iz Novega mesta
Novost na letošnjem Rock Otočcu, ki se je začel včeraj, trajal pa bo do ponedeljka, je novo igrišče, kjer je poskrbljeno za posebne igre (paintball, trampolin in drugo). Poleg tega je mogoče na veliki projekciji spremljati nogometne tekme. Letos so podrli rekord tudi v številu spremljevalnih prireditev, ki jih bo kar 60. Iz Novega mesta (železniška postaja) pa do prizorišča vozi brezplačen avtobus: od 16. do 24. ure vsake pol ure, po polnoči pa vsako uro. Kot vsako leto tudi letos pričakujejo skupno okoli 15 tisoč ljudi, cena dnevne vstopnice, ki vključuje kampiranje in parkiranje, pa je 35 evrov. Danes bodo nastopili Tarja Turunen, Demolition Group, Mi2, Šank Rock in drugi. Ob 23. uri sledi tudi obvezno vsakoletno presenečenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.