Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

"Rock Otočec paše na Otočec"

rock otočec
1/18
Anže Petkovšek
"Manj blata, več muske" je slogan letošnjega Rock Otočca, ki je prekinil dolgoletno tradicijo in se z Dolenjske preselil v Ljubljano.

Med obiskovalci, s katerimi smo se pogovarjali, so bili občutki o prestavitvi prizorišča prireditve v Ljubljano mešani.

"Rock Otočec v Ljubljani se mi zdi super. Dobro se mi zdi, da so ga prestavili, ime sicer ni najbolj na mestu, je pa razumljivo. Bil sem na Otočcu, bilo mi je super in tudi tu se mi zdi super. Fino je, da imamo možnosti, da k nam pridejo različne skupine, da se sprostimo in da se imamo fajn," nam je povedal Peter.

Na drugi strani so menja, da lahko prestaviš festival, ne moreš pa prestaviti atmosfere.
"Zdi se mi premalo ljudi, sicer pa vredu. Blato mi ne manjka, saj se tudi na Otočcu nisem namakala v blatu. Vzdušje na prejšnjih je bilo drugačno, Rock Otočec pač paše na Otočec," pravi Barbara.

Njeno mnenje deli tudi Jan: "Rock Otočec je bil regionalna zadeva, poudarjalo se je ravno to, da se dogaja tam. Je dogodek, ki ga ponazarja dolenjski smisel za rokenrol, za žur, za biti odštekan. Koncert, ki se je danes dogajal, je bil pretih. Rock poslušaš na glas, potiho lahko poslušaš Justina Biberja, ne pa Mi2."

Tudi Jerneju se je zdela atmosfera na Otočcu boljša, publika, ki pride na festival za dva ali tri dni, se mu zdi drugačna od te, ki pride za en dan zgolj zaradi točno določenih skupin.

"Štrom" je zdržal

Prvi festivalski dan so "raj na Rock Otočcu" obiskovalcem med drugim prinašali Dubioza Kolektiv, Elvis Jackson, Mi2,  Hamo @ Tribute 2 Love, Deamon, Eskobars.

Nagajala je elektrika - Mi2 so tako večkrat med nastopom izrazili upanje, da bo "štrom zdržal", Dubioza Kolektiv pa so zaradi odpovedi računalnika del nastopa zimprovizirali.

Danes pa bodo na kopališču Laguna med drugim nastopili Let 3, Niet, Papa Roach in Billy Talent.

Komentarjev 1
  • macko 12:10 06.julij 2013.

    pač Kek želi kandidirat za župana LJ, in pri tem ga podpiram, slabše ne more bit...