Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Rock Otočec pred vrati

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na jasi ob gradu Otočec bo od jutri do nedelje potekal 14. Rock Otočec. Nastopilo bo 25 rock skupin, Kek obljublja pestro dogajanje.

Prvi slovenski rock festival na prostem mladim upom ponuja možnost predstavitve ob uveljavljenih skupinah, je povedal njegov vsebinski vodja Franci Kek. Po njegovih besedah festival poleg nastopov na glavnem odru ponuja še 60 dodatnih dejavnosti, med katerimi je izpostavil nastop gledaliških improvizatorjev in priznanega hrvaškega komika Željka Pervana, obilo iger na zemlji, v zraku, v vodi in blatu ter spremljanje svetovnega nogometnega prvenstva na velikem platnu. 

Za tri dni boste odšteli 70 evrov, 55 evrov pa v predprodaji.

Med glavnimi glasbenimi točkami osrednjega festivalskega odra je opozoril na petkov nastop prve zvezde festivala, glasbenice Tare, soustanoviteljice skupine Nightwish in po njegovi oceni prve svetovne metalske vokalistke. Pred njo bodo nastopile slovenske rock skupine Noctiferia in Niet. V soboto bodo poleg slovenskih zasedb MI2, Šank rock in Demolition Group nastopili ameriški Jaya the Cat, pesmi skupine Bijelo dugme pa bo predstavil njen pevec Alen Islamović, medtem ko bo nedelja namenjena slovenskim upom ter ljubiteljem skupin AC/DC in Iron Maiden.

 

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Festival Rock Otočec so novomeški glasbeni zanesenjaki prvič priredili leta 1976, leto pozneje so ga pripravili v Dolenjskih Toplicah, na Otočcu pa vnovič leta 1983. Kekova ekipa je festival znova obudila leta 1997.

Festival je eden od projektov evropske prestolnice kulture 2012, ki ga podpirata lokalna skupnost in ministrstvo za kulturo. V primerjavi z drugimi slovenskimi tovrstnimi festivali je Rock Otočec cenejši od večdnevnega Metalcampa, od ostalih pa dražji, pravi Kek. Tridnevna vstopnica vključuje kampiranje, parkiranje avta, avtobusni prevoz do Novega mesta in nazaj.

Letos zadnjič na tej lokaciji
Festivalu letos poteče pogodba z upravljavci idilične jase ob reki Krki, tako da bo verjetno letos tam potekal poslednjič, vsekakor pa ga bodo v prihodnjih letih nadaljevali, mogoče tudi na kakšnem drugem, še lepšem mestu, meni Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.