Magazin > Film & Glasba & TV
83 ogledov

Rock Otočec prihaja v Ljubljano

Rock Otočec Arhiv organizatorja
Rajski festival z Otočca v mestno kopališče Laguna v prestolnici.

Naj se sliši še tako nenavadno, je zdaj tudi uradno potrjeno, da se najprepoznavnejši slovenski glasbeni festival Rock Otočec seli v Ljubljano, in to na mestno kopališče Laguna. Začel se bo 5. julija in bo trajal tri dni. "Po desetih letih potice na Otočcu je čas, da poskusimo kremšnite," je selitev komentiral obraz Rock Otočca in nekdanji poslanec Zaresa Franci Kek.

Bodo dobili tudi nudistično plažo?

In kaj ponuja mestno kopališče, za katero bi si predstavljali, da bo namenjeno vsemu drugemu, le "najbolj blatnemu" rock festivalu ne? En hektar kopaliških površin z bazeni, pol hektarja travnate površine za koncerte na glavnem odru in 2,5 hektarja, namenjenega šotorjenju. To je že druga selitev v zgodovini Rock Otočca. Od leta 1999 do 2003 se je dogajal na letališču Prečna. Tokratni razlog za selitev je bil, da se je organizatorjem uspelo dogovoriti za izvedbo na lokaciji, ki omogoča maksimalno udobje festivalskim udeležencem. Kamp z obilo sence je v Italiji prejel celo evropsko nagrado ciao campeggio KA2012 – najvišje priznanje za urejenost, priljubljenost in gostoljubnost. "Letošnji bazenski kompleks omogoča številne nove razsežnosti, dodatne radožive dnevne dejavnosti in nočno uživanje. Skupno pet hektarjev površin izpolnjuje vse pogoje za izvedbo festivala. Razne obbazenske površine in kotički bodo omogočali tudi kaj takega, kar na Otočcu ni bilo mogoče – na primer nudistično plažo," je nad novimi možnostmi navdušen Kek.

Vstopnice na voljo že 31. januarja

Glavnim glasbenim izvajalcem bosta namenjena predvsem petek in sobota, medtem ko bo nedelja bolj kopalno-uživaška. Kot smo izvedeli, trenutno poteka komunikacija o možnosti nastopa s skupinami Offspring, Biffy Clyro, Rise Against in Sum 41. Kek pravi, da bi v poštev prišla le ena od njih, in dodaja, da so to za zdaj le želje, saj lahko v vodo pade dogovor z vsemi naštetimi. Prve, najcenejše vstopnice bodo na voljo od 31. januarja.

Komentarjev 1
  • girl36 17:05 03.februar 2013.

    "Po desetih letih potice na Otočcu je čas, da poskusimo kremšnite," je selitev komentiral obraz Rock Otočca in nekdanji poslanec Zaresa Franci Kek.Kake kremšnite? Sej ne bo festival na Bledu. Od teh naštetih skupin, če že ...prikaži več bo kakšna, bo zihr Biffy Clyro, ostali so poleg samo za šalo - kao: "Res je, da bo lokacija glupa, ampak bodo pa prišli Off Spring ..." My ass!Pa še to, bomo po novem hodili kampirat v glavna mesta, med beton, ne več v naravo? Res odličen dopust, da si greš malo odpočit od mestnega vrveža v mestni vrvež. Idealno.