Magazin > Film & Glasba & TV
50 ogledov

Rok 'n' bandov rock 'n' roll

Rok Ferengje Anže Petkovšek
Rok 'n' band bo 15 let delovanja proslavil z velikimi imeni rock 'n' rolla. Skupina je v 15 letih posnela sedem albumov in imela po 120 nastopov na leto.

Rok 'n' band, skupina, ki se že 15 let posveča rock 'n' roll glasbi in kulturi, bo svojo obletnico zaznamovala s sredinim koncertom v Unionski dvorani Grand hotela Union, kjer se jim bodo na odru pridružili glasbeniki zasedbe TCB, ki so nekoč spremljali kralja rock 'n' rolla Elvisa Presleyja. James Burton, Ronnie Tutt in Glen D. Hardin, ki se bodo pri nas ustavili v sklopu svetovne turneje Elvis' 77 Birthday Tour 2012, bodo v Sloveniji nastopili prvič, zasluge za obisk pa si lahko pripišejo prav člani Rok 'n' banda, ki so v stik z njimi stopili že pred tremi leti in več kot 70 let stare mačke rock 'n' rolla tako privabili na svojo "rojstnodnevno zabavo". Ta, zabava namreč, bo menda malo drugačna od nastopov, kot so jih ljudje vajeni na drugih koncertih po Sloveniji, saj bo imela tudi pihalno sekcijo, frontman Rok 'n' banda Rok Ferengja pa na njej poleg prearanžiranih skladb in ameriških legend kot goste napoveduje svoje bližnje sodelavce in prijatelje.

Ploščo hočejo čutiti

Ferengja sicer priznava, da je skupina, ki ima za sabo sedem albumov in več kot 120 koncertov na leto, v zadnjih letih zmanjšala število nastopov. "Včasih je bilo koncertov več, zdaj pa smo jih malo skrčili, da ne izgubimo občutka in užitka. Včasih sami sebe presenetimo, ko na odru tisto sekundo še ne vemo, kaj bomo zaigrali, nato pa zaigramo tudi kaj takega, česar nikoli nimamo na repertoarju," pojasnjuje pevec in kitarist, ki s člani benda dela tudi na plošči: "V teh letih se mi ni zdelo prav posneti plošče le zato, da bi rekel: 'Mediji, zdaj pa imam novo ploščo.' Radi bi jo posneli tako kot druge: da jo čutiš. Nekaj komadov imamo že v zalogi, težava je le v tem, da jih je treba malo prearanžirati." Na odgovor, komu bodo pesmi posvečene tokrat, bo treba še počakati, je pa znano, da je svoj prostor na ploščah skupine dobilo že kar nekaj ženskih imen, ki jih stežka našteje tudi Rok: "Poimensko jih je bilo kar nekaj, bi moral že prav našteti: Maja, Nika, Mojca, Tina … verjetno sem še katero izpustil. V kakšnih besedilih pa jih niti ne omeniš; kdaj sicer pride kakšna skladba, ki bi jo lahko kateri zapel, ampak vsega pa ne smeš izdati, saj bi potem vsi vse vedeli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.