Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Rolling Stones se poslavljajo z odrov

Rockerji naj bi se na turnejo podali v začetku prihodnjega leta. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Legendarna skupina The Rolling Stones napoveduje upokojitev. Iz sveta glasbe se bodo prihodnje leto poslovili s poslovilno turnejo.

Odkar se je skupina The Rolling Stones leta 1962 prvič zavihtela na svetovne glasbene lestvice, je po svetu prodala več kot 200 milijonov izvodov svojih albumov.

Člani skupine Mick Jagger in Keith Richards (oba 66), Charlie Watts (69) ter Ronnie Wood (63) menijo, da je prišel čas, da se po 40 letih poslovijo z odrov. "Radi nastopajo na stadionih. Skoraj zagotovo bo to njihova zadnja svetovna turneja. Spoznali so, da leta že vplivajo na njih. Iz igre hočejo izstopiti, ko so še na vrhuncu, oboževalcem pa ne bi radi dali upanja, da je to le kratkoročna sprememba," je dobro ozaveščeni vir povedal za revijo The Sun.

Skupina je skupaj zadnjič nastopila na svetovni turneji Bigger Bang, ki jo je začela avgusta leta 2005 in končala dve leti pozneje. Bigger Bang je bila najbolj dobičkonosna turneja vseh časov, saj je v blagajne po svetu prinesla 558 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.