Magazin > Film & Glasba & TV
47 ogledov

Roxanne bo ta večer naša

Sting bo v petek z orkestrom Slovenske filharmonije nastopil v Stožicah. (Foto: Žurnal24 main
Sting. Prihodnji petek v dvorani Stožice nastopa z Orkestrom Slovenske filharmonije.

Vsestranski glasbenik, družbeno-ekološki aktivist, jogist in promotor zdravega življenja nasploh, ki je v mladih letih med drugim kot gradbeni delavec izkusil prah gradbišč ter si kalil živce v mestnem prometu kot avtobusni voznik in v osnovni šoli kot učitelj angleščine, je v Ljubljani nazadnje nastopil pred 11 leti v sklopu turneje Brand New Day.

Organizatorji obljubljajo, da si lahko obetate vsaj uro in pol Stingovih največjih uspešnic.

Tisti, ki ste bili deležni takratnih Stingovih indijsko-vzhodnjaških glasbenih začimb v Hali Tivoli, boste lahko tokrat prisluhnili mehki simfonični različici njegovih največjih uspešnic. Pod taktirko dirigentke Sarah Hicks ga bo na “vsaj uro in pol” dolgem koncertu spremljal Orkester Slovenske filharmonije.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Igranje z ikono je izziv in čast
“Sting je vsekakor svetovna legenda in ikona v glasbenem svetu. Sodelovanje s takimi umetniki je vedno izziv in čast. Veliko glasbenikov Orkestra Slovenske filharmonije se ukvarja tudi z drugimi glasbenimi slogi, ne samo s klasiko, in seveda se z velikim pričakovanjem vsi veselimo tega sodelovanja,” pravi direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič.

Na ljubljanski koncert bo ves orkester priletel iz Krakova, kjer bo gostoval dan prej. Da pa je Stingov menedžment zelo zadovoljen z izvedbo našega orkestra, ki se lahko pohvali s sodelovanjem z velikim tenoristom Lucianom Pavarottijem in številnimi svetovno znanimi dirigenti, potrjuje povabilo na del turneje po Franciji med 21. in 25. julijem.

Jogijevska radoživost
Sting je, kot potrjujejo organizatorji, nezahteven gost, ki celo sam poskrbi za svoje kulinarične potrebe, v zasebnem življenju pa glede na navade v svetu šovbiznisa naravnost izstopa.

Za koncert so na voljo še vstopnice od 48,50 (tribuna) do 101,50 evra (lože); parter je že razprodan.

Z igralko in producentko Trudie Styler, s katero sta par že 30 let, sta vzgojila šest otrok (dva iz Stingovega prejšnjega zakona z igralko Frances Tomelty). In še vedno si znata pri skorajšnjih 60 letih začiniti življenje v dvoje, kar potrjujejo tako njune radožive fotografije za februarsko številko ameriške modne revije Harper's Bazaar kot intervju, objavljen v njej (najdete jih tudi na spletu).

Vsakodnevna vadba joge je, kot kaže njun primer, boljša naložba kot katerakoli estetska operacija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.