Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

Roxette spet na sceni

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Švedska skupina Roxette se na glasbene odre vrača z novim albumom Charm School.

Deset let po izidu zadnjega studijskega albuma Room service se pod žaromete vrača Roxette, ena največjih švedskih pop zasedb. Na glasbeno sceno se vračajo z novim albumom Charm school, na katerem je 12 skladb "posodobljene odlične Roxette glasbe", med katerimi sta uvodna pop energična Way Out in Sitting on the top of the world.

Tukaj lahko poslušate najnovejšo skladbo She's Got Nothing On (But The Radio).mp3.

Pevka Marie Fredriksson, ki je premagala možganski tumor, in Per Gessle sta se znova združila na Perovi amsterdamski turneji. "Od takrat smo začeli razmišljati o prihodnosti in načrtovati možnost izida novega albuma – albuma, ki zajema vse najboljše, kar Roxette so in kar še bodo," je dejal Gessle. Na vrhuncu svojega ustvarjanja so Roxette posneli mnogo izvrstnih skladb, zato je bila izbira velika. Čutna balada In my own way je, na primer, ponovno odkrit dragulj iz leta 1984, ko so bile sanje o mednarodni prepoznavnosti le sanje.

"Vedno sem izhajal iz pisanja besedil za Mariejin glas, ki vsakogar lahko prepriča. Zato njene zgodbe oživijo. Kot tekstopisec sem počaščen, da sem lahko del tega," je povedal Gessle. Album so Roxette posneli na jugu Švedske in v Stockholmu skupaj s Clarencem Öfwermanom in Cristofferjem Lundquistom, ki sta poleg Marie in Pera poskrbela za produkcijski del.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.