Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Rožnato le enkrat na leto

Večer šansonov La vie en rose bo v torek ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarje Žurnal24 main
Mednarodni festival šansonov La vie en rose bo letos posvečen kantavtorstvu.

"Mladi in še neznani šansonjerji so poleg kantavtorjev druga rdeča nit večera. To je stalnica festivala," o nastopajočih na 11. večeru šansonov La vie en rose pravi Vita Mavrič. "Kantavtorji skoraj po pravilu izvajajo pesmi, ki so jih sami napisali, pri šansonjerjih pa to ni nujno," razliko med prvimi in drugimi pojasnjuje Mavričeva. Skupaj z Borisom Kobalom bo na večeru v Cankarjevem domu gostila domače in tuje glasbenike.

Nastopajoči: Vlado Kreslin, Elda Viler, Tomaž Pengov, Tomaž Domicelj, Aleksander Mežek, Ibrica Jusić (Hrvaška), Aleš Hadalin, Brina, Nataša Vester, Zala Smolnikar, Marko Grobler, Lara Jankovič. Posebni gostje: Corine Milian (Francija), Rade & Milica Šerbedžija (Hrvaška). Spremljava: Café teater band pod vodstvom Jake Puciharja.

"Šanson je alternativa"
Mavričeva poudarja, da so takšni večeri pomembni zaradi časa, ki ga zaznamujeta "kriza vrednot in instant produktov". O tem, kaj s Kobalom pripravljata, pa ne želi govoriti. "Bova pa politično korektna, obljubim. Čeprav ... Pri Borisu se nikoli ne ve, kaj bo ušpičil na odru," namigne. In kje se nahaja naš šanson v svetovnem merilu? "Se šalite? Kje pa je slovenski šanson v slovenskem merilu? Ga najdete na zemljevidu medijskih hiš, radijskih in televizijskih postaj, založnikov, spletnih portalov, globoko v zavesti posameznika?  Najdete ga enkrat na leto na La vie en rose, ki ga ustvarja skupina zanesenjakov. Najdete ga po raznih slovenskih klubih, alternativnih scenah. To pa je tudi vse," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.