Magazin > Film & Glasba & TV
26 ogledov

RTV bo Viktorje ponovno objavil

Marko Filli Stane Sršen
Generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli je na Twitterju zapisal, da bo prireditev Viktorji na spletu dostopna po referendumu.

Potem ko je RTV včeraj sporočil, da ponovitve prireditve Viktorji ne bo in da bodo oddajo umaknili tudi s svoje spletne strani, so se na račun nacionalke pojavile kritike o cenzuri. "Kakšna cenzura neki, lepo vas prosim! Posnetek bo počakal do izteka referendumske kampanje, ki je na nacionalki regulirana. To je vse!" je na Twitterju razložil generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli. Dodal je še: "Satira je satira, objavljena in veljavna pravila nacionalke v času predreferendumske in predvolilne kampanje pa so nekaj drugega ..."

RTV pojasnjuje

"Izražanje stališč do referendumskega vprašanja sodi v kategorijo politične propagande. Skladno z 10. členom zakona o RTV Slovenija je v programih RTV Slovenija politična propaganda prepovedana. Politična propaganda je dovoljena v času volilne kampanje (volitve v državni zbor, za predsednika republike, v Evropski parlament, lokalne volitve, referendumi ...), ki pa mora potekati skladno s sprejetimi pravili za izrabo programskega časa. Od 11. marca do vključno 23. marca 2012 veljajo za programe RTV Slovenija Pravila za predstavitev mnenj o vprašanju zakonodajnega referenduma o družinskem zakoniku, ki so bila objavljena 11. februarja 2012 in do katerih je mogoče dostopati tudi na spletni strani www.rtvslo.si (http://www.rtvslo.si/files/razpisi_natecaji/2012/pravila_referndum_25_3_2012.pdf)."

Komentarjev 4
  • tralala 10:02 19.marec 2012.

    gggg, dejstvo je, da se razglablja in demonizira stvar, ki sploh ne bi rabila diskusije. Spuščanje na nivo klerofašistov - svoje otroke pošiljajo v boj PROTI referendumu. Otroci so pa dovoljen 'medij'?

  • gggg 09:53 19.marec 2012.

    Obstaja bistvena razlika med humorjem/satiro na eni strani ter odkrito referendumsko propagando na drugi strani. Med drugim že zakon o referfendumih na dovoljuje takšne javne referendumske kampanje.Že iz preteklosti je bilo jasno, da se ni nihče obregnil od satirično ...prikaži več obdelavo političnih veljakov (levih ali desnih). Tudi tokrat nihče ne omanja, da bi bil problem v "obdelovanju" političnih akterjev. Problem pa je, ker so si nekateri vzeli pravico, da preko javne televizije izvajajo referendumsko kampanjo in medtem še močno žalijo večinski del slovenske populacije!

  • stela 09:44 19.marec 2012.

    Ja kolk so a pravoverni, da ne morš verjet.....zgleda da nekak ne verjamejo, da bi zakonik padel, pa se še oslove sence bojijo:)