Magazin > Film & Glasba & TV
12595 ogledov

RTV razkril nastopajoče na Emi in tudi veliko presenečenje

omar naber, evrovizija Profimedias
Ema bo naslednje leto razdeljena na dva dela, in sicer na predizbor in finalni izbor, ki bosta potekala februarja, piše na spletni strani RTVS.

V predizboru se bo predstavilo šestnajst pesmi, polovica se jih bo uvrstila v finalni večer.

Na predizboru bodo nastopili: Anabel ( Pozitiva ) BQL (Ptica), Gregor Ravnik (Zdaj je čas), Ina Shai (V nebo), Indigo (Vesna), KiNG FOO (Žive sanje), Lara Kadis (Zdaj sem tu), Lea Sirk (Cirque), ManuElla (Dan potem), Marina Martensson (Blizu), MILA (Svoboda), Nika Zorjan (Uspavanka), Nuška Drašček ( Ne zapusti me zdaj ), Orter (Tisoč let), Proper (Ukraden cvet) in Tanja Ribič (Ljudje).

"16 pesmi je med 108 prijavami izbrala štiričlanska strokovna izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica, pevka in predstavnica na Pesmi Evrovizije 2011 Maja Keuc, glasbenica in profesorica kitare Eva Hren, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene ter glasbenik, kitarist in avtor glasbe Tadej Košir," še piše na spletni strani televizije.

Največja novost letos je ta, da mora biti pesem v slovenščini.

"Slovenskega predstavnika na 63. tekmovanju za pesem Evrovizije bodo izbrali gledalci in poslušalci ter žirije. Razmerje ocen oz. točkovanja žirij in telefonskega glasovanja bo 50-50. Iz predizbora se bo v finale uvrstilo osem pesmi, štiri po izboru gledalcev in poslušalcev ter štiri po izboru žiriji, ki bo štela sedem članov (eden od sedmih članov žirije bo predstavnik Razvedrilnega programa Televizije Slovenija, organizatorja prireditve). V finalnem izboru pa bo o potniku na Evrovizijo poleg glasov poslušalcev in gledalcev odločalo še šest žirij, ki jih bo sestavljajo po pet članov."

Žirije za finalni izbor bodo razdeljene po različnih sklopih, in sicer jih bo sestavljala žirija glasbenih izvajalcev (pevci in drugi izvajalci), žirija glasbenih ustvarjalcev (avtorji glasbe, besedil, aranžmajev) in producentov, radijska žirija (radijski uredniki, novinarji, voditelji), televizijska žirija (uredniki, voditelji, režiserji, koreografi, oblikovalci celostne podobe), žirija oboževalcev Pesmi Evrovizije (člani uradnega kluba oboževalcev Pesmi Evrovizije, OGAE Slovenija) in mednarodna žirija (glasbeni izvajalci in ustvarjalci, televizijski in radijski ustvarjalci, novinarji, predstavniki založb/založniki), so še razložili na RTVS.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 14:04 08.december 2017.

    Eni in isti. Glasovanje naj bo samo s strani poslušalcev, ker drugače je vse skupaj samo ena navadna kuhinja