Magazin > Film & Glasba & TV
2772 ogledov

RTVS moral odpovedati projekt

popevka RTVS
Popevka 2021 odpade.

popevka | Avtor: RTVS RTVS
"Zaradi novonastalih razmer, povezanih z ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa, smo se na RTV Slovenija odločili, da izvedbo festivala Popevka 2021 iz aprila prestavimo na september 2021. Odločitev je bila sprejeta po posvetu s pristojnimi službami za varstvo pri delu na RTV Slovenija, z vodjo Glasbene produkcije RTV Slovenija in urednikom Razvedrilnega programa Televizije Slovenija," so sporočili Z RTVS.

Neposreden prenos bo mogoče spremljati na programih RTV Slovenija in spletnem portalu rtvslo.si.

Podelili bodo šest nagrad. "Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Skladba, ki bo prejela največje število glasov po telefonskem glasovanju, pa bo prejela veliko nagrado občinstva in postala popevka leta 2021."

Komentarjev 2
  • JZekspert 19:25 30.marec 2021.

    RTV so v veliki meri krivci za tole sranje, ki nam ga je zakuhal pacient. Preimenovati bi se morali v cenzuRTV, cenzurirajo že prav vse. Recimo izbrisali so mi vsaj 100 komentarjev, recimo: Odprite šole takoj! Cenzura pri korona-nategu je ...prikaži več v teku več kot leto in mesec. Nazadnje sem nekaj pisal o dopingu, povsem strokovno, argumentirano - komentarja spet ni nikjer... Varuhinja je pa edinole varuhinja cenzure - cinično do gnusnih razsežnosti.

  • mirror 14:38 30.marec 2021.

    Ta festival Slovenska popevka je nepotreben.