Magazin > Film & Glasba & TV
45722 ogledov

RTVS o Molkovi: Žalosti nas, da ugledna TV-osebnost daje neresnične izjave

Zlatko Zahović Miša Molk RTV SLO RTV SLO/PrtSc
V. d. direktorja TV SLO Valentin Areh se je odzval na besede Miše Molk.

Miša Molk je na Facebooku sporočila, da so že pred več kot enim mesecem ukinili njeno oddajo Z Mišo. Med drugim je zapisala, da se ni imela možnosti posloviti od gledalcev in da je nihče ni povabil na pogovor ali argumentiral ukinitve oddaje. 

Na njene besede se je odzval v. d. direktorja TV SLO Valentin Areh. "Objavili ste izjavo Miše Molk, kjer voditeljica trdi, da je vodstvo TV Slovenija že pred mesecem in pol, brez njene vednosti, ukinilo njeno oddajo in da je nihče ni hotel niti povabiti na razgovor. Žalosti nas, da ugledna televizijska osebnost daje v javnosti povsem neresnične izjave. V začetku oktobra 2021 je vodstvo TV Slovenija ugotovilo, da oddaja Miše Molk, ki je bila uvedena leta 2016, dosega slabo gledanost. Voditeljica je letno pripravila zgolj 10 oddaj, v dolžini 45 minut in vsaka je vsebovala sproščen pogovor z izbranim gostom. Od januarja do maja 2021 je oddaja dosegla komaj 3,3 % rating, 8 % delež ali 62.000 gledalcev. V letu 2021 je izgubila kar 18.000 gledalcev," je razložil Areh in dodal, da je oddaja RTV stala 40 tisoč evrov.

"Ker oddaja ni dosegala ciljne publike oziroma je imela nizko, padajočo gledanost, hkrati pa je RTV stala kar 40.000 evrov se je vodstvo odločilo, da ukrepa. Ocenilo je, da enkrat mesečna oddaja ni dovolj. Zato je v. d. direktorja TV Slovenija naročil takratni urednici Informativnega programa, naj Miša Molk pripravi vsak teden takšno oddajo, z namenom, da ob stalni, enkrat tedenski oddaji poizkušamo dvigniti gledanost.12. oktobra 2021 je bila Miša Molka na razgovoru z v. d. direktorjem TV Slovenija, kjer ji je direktor ponudil enkrat tedensko oddajo in bil pripravljen takšno oddajo uvrstiti v Programsko-produkcijski načrt za leto 2022."

Miša Molk naj bi na sestanku vztrajala, da bi bila z oddajo, ki bi bila na sporedu vsak teden, preveč obremenjena. "Razloženo ji je bilo, da drugi novinarji za eno takšno oddajo potrebujejo 3 delovne dni na teden, kar pomeni, da ni več sprejemljivo, da Miša Molk opravi zgolj eno samo oddajo, za katero drugi potrebujejo 3 delovne dni. Molkova je odgovorila, da bo o ponudbi premislila. 20. oktobra 2021 je bila znova povabljena na razgovor, vendar je razgovor brez opravičila odpovedala."

Ponudbo je zavrnila

Molkova naj bi 25. oktobra 2021 nato sama prišla k v. d. direktorju TV Slovenija in mu sporočila, da zavrača enkrat tedensko oddajo in želi, da vse ostane brez sprememb. "Direktor je bil pripravljen na kompromis in ji je ponudil oddajo na 14 dni, vendar je tudi to možnost zavrnila. Zato je bila obveščena, da njene oddaje ne bo v Programsko-produkcijskem načrtu za leto 2022 in da ji bodo v okviru Informativnega programa ponudili vse možnosti za nadaljnje delo, da se izkoristijo njene bogate izkušnje in znanje. Z njo se je sestala tudi sedanja odgovorna urednica Informativnega programa Jadranka Rebernik in ji ponudila delo za nov, večerni informativni blok na TV SLO 2, ki bo vseboval novice iz sveta popularne kulture. Miša Molk se na ponudbo še vedno ni odzvala," je v odzivu še zapisal Areh. 
 

Komentarjev 14
  • ivo5 16:14 17.marec 2022.

    Fina dama je razvajena, Bi delala po ne tržnem sistemu. Hvala bogu, ji je odklenkalo. Take eminence je treba ''odpikat''. Naj dela na svojem s.p., če bo sploh kdo hotel kupiti njeno delo...

  • Avatar Jaka Steiner
    jaka4 16:13 17.marec 2022.

    Očitno Miša nima SDS izkaznice. Kljub temu pa lahko odide v penzijo in da priliko kakšnemu drugemu obrazu. Sicer pa spremembe na RTV lahko pričakujemo šele po volitvah, ki sledijo.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 16:03 17.marec 2022.

    Pa kaj si ta Miša misli?? Njen čas je potekel !! Vsi levičarji so isti ob nezasluženi pokojnini bi še vedno radi bili glavni!! Smo popglejte Kučana pri 4800 evrih pokojnine bi bil še vedno rad glavni!! Naj uživa v ...prikaži več penziji in da mir za Slovenijo je naredil več slabega kot dobrega isto kot Miša za RTV!!