Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

RTVS predstavila poletno sceno

poletne scena Mare Vavpotič
Na RTVS danes začenjajo z nizom poletnih oddaj, v katerih bodo pregledali pestro kulturno dogajanje v Sloveniji in tudi prek meja. Na vrsti je Poletna scena, ki jo bo povezovalo šest voditeljic in voditeljev.

Vsak večer, od ponedeljka do petka po Odmevih, ob sobotah in nedeljah pa po večernih Poročilih, vas bodo na TV SLO 1 v kulturno dogajanje zvabili z reportažami, javljanji v oddajo neposredno z večernih dogodkov, s festivalov, koncertov in z drugih prireditev, s portretiranjem znanih ustvarjalcev, pri tem pa bodo dogodke strokovno presojali.

Ob aktualnih dogodkih vas bodo popeljali tudi v svet mode in dizajna, filma in vam priporočali v branje knjige po našem izboru. Družili se bodo z znanimi osebnostmi na izbranih poletnih dogodkih in njihovih priljubljenih krajih. Predstavljali vam bodo glasbenike, vizualne umetnike in druge kulturnike in umetnike, ki se bodo voditeljem pridružili v studiu.

Poročali bodo z Grossmanovega filmskega festivala, Festivala Lent, Festivala Ljubljana, Overjam international Reggae festivala, Metalkampa, InMusica, Acoustic Lakesida, Sajete, Punk Rock Holidaya, Festivala Radovljica, Soboških dni, Filmskega festivala v Motovunu, Puljskega filmskega festivala, Dubrovniških poletnih iger, Festivala klasične glasbe v Bregenzu, Salzburškega festivala, Festivala plesa Piran, Sarajevskega filmskega festivala in drugih privlačnih dogodkov.

Oddajo ustvarjajo novinarke in novinarji kulturno – umetniškega in razvedrilnega programa Televizije Slovenija s kolegi iz dopisništev doma in v tujini. Voditelji Poletne scene pa so Nataša Mihelič, Andreja Kočar, Bernarda Žarn, Mojca Mavec, David Urankar in Toni Cahunek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.