Magazin > Film & Glasba & TV
4187 ogledov

RTVS razložila, zakaj je izločila pesem, ki bi jo moral zapeti Rok Ferengja

RTV Slovenija Anže Petkovšek RTV Slovenija.
Pojavili so se dvomi o njeni originalnosti.

Na letošnji Popevki je slavila Raiven s pesmijo Volkovi. Predstaviti bi se moral tudi Rok Ferengja, in sicer s pesmijo Pomladni večer.

Razvedrilni program TV SLO je za MMC povedal, da so skladbo diskvalificirali, ker ni izpolnjevala vseh pogojev. RTVS smo povprašali po podrobnostih, saj je portal Evrovizija.com poročal, da se govori, da je skladba plagiat. Za naš portal so razložili. "Pri pesmi 'Pomladni večer' se je tri dni pred festivalom pojavil dvom o njeni originalnosti, zato je o tem glasovala strokovna komisija. Člani strokovne komisije so se v petek opredelili glede poziva in se z glasovanjem odločili, da skladba »Pomladni večer« ne izpolnjuje pogoja za sodelovanje na festivalu Popevka 2021 iz 2. člena Pravil o izbiri skladb in načinu glasovanja na festivalu Popevka 2021. Komisija je ocenjevala, ali skladba krši razpisni pogoj, da mora biti 'v celoti ali v posameznih delih izvirno avtorsko delo'. O tem, ali je ta skladba plagiat, komisija ni odločala in tudi ni pristojna odločati.“

Pod skladbo sta podpisana Aleš Klinar in Rok Lunaček. Klinarja in Ferengjo nam za komentar ni uspelo priklicati. Lunaček, ki je za pesem napisal besedilo, pa je za naš medij povedal: "Vse, kar lahko rečem, je to, da mi je škoda, da pesem ni bila javno predvajana, ker je res lepa pesem."

Komentarjev 2
  • katy007 14:39 14.september 2021.

    Zakaj RTVSLO laže? Le kaj ima od tega?

  • marko345 11:32 14.september 2021.

    Če so tiho bo že res.