Magazin > Film & Glasba & TV
63 ogledov

RTVS s tožbo nad Planet TV

RTV Nik Rovan
RTV Sloveniji trn v peti oddaja Bognedaj, da bi crknu televizor.

RTV Slovenija je sprožila tožbo zoper Antenna TV SL d.o.o. zaradi domnevno nezakonite uporabe kratkih izsekov oddaj RTV Slovenije v oddaji Bognedaj, da bi crknu televizor, so naše informacije potrdili na Planet TV.

V oddaji Bognedaj, da bi crknu televizor lahko vsak teden spremljamo več družin, ki komentirajo oddaje naših in tujih televizij. Nacionalka pa "reklame“ na Planet TV ni vesela, saj zahtevajo prepoved uporabe njihovih odlomkov.

Njihovo zahtevo so na Planet TV označili za neutemeljeno. "Zakon o avtorski in sorodnih pravicah dovoljuje uporabo odlomkov objavljenih del (tudi avdiovizualnih) z namenom soočenja, ponazoritve ali napotitve. Tudi sodna praksa Vrhovnega sodišča RS dopušča citiranje v smislu soočenja, ponazoritve ali napotitve vseh in s tem tudi avdiovizualnih del. Prav to je tudi namen oddaje Bognedaj, da bi crknu televizor, ki je utemeljena na zelo razširjenem in uspešnem formatu oddaje (Gogglebox), ki je prejela tudi prestižno nagrado bafta,“ se branijo.

Komentarjev 9
  • kapibara 13:51 09.maj 2016.

    Da bi Crknu RTVS .. to bi bilo šele drago.. seveda s prejšno dokapitalizacijo

  • Undertaker 11:36 09.maj 2016.

    Tako ali tako pa gre denar za odvetnike iz davkoplačevalskih žepov. Torej mi plačamo to tožbo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:24 09.maj 2016.

    Nemst da bi se ukvarjal z izboljšanjem svojega programa se ukvarjajo z takimi prčkarijami. Pol pa ni čudn da se folk benti zakaj morajo plačevat RTV "prispevek".