Magazin > Film & Glasba & TV
86 ogledov

RTVS ukinja oddajo Tarča

V opoziciji so prepričani, da kulturno ministrstvo z navedbami o depolitizaciji Žurnal24 main
Televizija Slovenija za jesen napoveduje veliko sprememb, ena od njih je ukinitev oddaje Tarča.

RTVS je za Žurnal24 potrdila pisanje Požareporta, da oddaje Tarča v jesenski programski shemi ni predvidena, ne držijo pa informacije, da bodo ukinili tudi Slovensko kroniko.

Na vprašanje, zakaj Tarčo ukinjajo, na RTVS odgovarjajo, da "Televizija Slovenija za jesen napoveduje veliko sprememb in programskih novosti v vseh uredništvih, te pa bodo znane konec avgusta oziroma v začetku septembra.“

Po podatkih AGB Nielsen Media Reseach je povprečna gledanost oddaje Tarča 5,6-odstotna oziroma 108.600 gledalcev, starejših od štirih let. Pri tem je oddaja dosegla 15-odstotni delež gledalcev, ki so v času oddaje pred TV zasloni. Za primerjavo, povprečna gledanost Dnevnika Televizije Slovenija je 5,8-odstotna oziroma 114.200 gledalcev, starejših od štirih let (19-odstotni delež gledalcev v času oddaje), povprečna gledanost Odmevov je 6,9-odstotna oziroma 135.700 gledalcev starejših od štirih let (21-odstotni delež gledalcev televizije v času oddaje), povprečna gledanost Prvega Dnevnika pa 4,1-odstotna oziroma 79.600 gledalcev starejših od štirih let (30-odstotni delež gledalcev v času oddaje). 

Komentarjev 2
  • patrijarh 19:11 13.avgust 2015.

    Huda vročina,ane.

  • izRODEk 16:20 13.avgust 2015.

    Lijerka Bizilj je politično nastavljena, drugače tudi biti ne more, v to nas je porinil zloglasni t.i. Grimsov zakon (Branko Grims, eden največjih zagovornikov naci fašizma in janšizma v Sloveniji), temu primerne pa so tudi programske odločitve. Že to, da ...prikaži več je v uredništvu Bojan Traven, deklarirani neoliberalist, torej neofašist, nasprotnik človečnosti in javnega dobrega, govori o tem, da je javni zavod RTV okupiran s strani najhujših zločincev sodobnega časa, katerim bo sodila bližajoča revolucija, ki bo te "ljudi" pripela na kandelabre širom po Ljubljani.PS: Oddaja Tarča je dobila popolnoma drugo orientacijo 14 dni potem, ko je umrla Špela, že prej, sploh po prvi oddaji, so v uredništvu potekali notranji boji, po njeni smrti pa je zmagal fašizem. Tarča je bila naročeni PR neofašizma, neoliberalizma, naročila o temah in gostih so prihajala od zunaj.