Magazin > Film & Glasba & TV
49 ogledov

S črnilom podčrtana umetnost

S črnilom podčrtana tetovatorska umetnost
1/42
Marko Šeruga
V petek in soboto se je na Celjskem sejmu, tatoo konvenciji, predstavilo približno 20 registriranih mojstrov tetovatorske umetnosti.

"Izredno sem zadovoljen z obiskom, in če sem iskren, sem takšnega tudi pričakoval, ker je bil pri nas na tem področju vakuum," je ob sklepnih aktih tetoviranja ženskega hrbta, ki ga je po 15 urah dela za vedno spremenil v afriško divjino, navdušen nad potekom prve slovenske tattoo konvencije, povedal tetovator Robert Turkovič iz Kočevja.

Turkovič je bil v petek in soboto na Celjskem sejmu le eden od približno 20 registriranih mojstrov tetovatorske umetnosti, ki so se konvencije udeležili predvsem zato, da bi predstavili tetoviranje ter da bi obiskovalcem dali izbiro in možnost, da vidijo, kaj je prav in kaj ne.

Nekaterim - na primer Bojanu Avgustinu iz Novega mesta, ki je bil zadovoljen z obiskom, manj pa z zgodnjepopoldanskim (ne)dogajanjem na odru in premajhnim prostorom - pa je bilo dovolj že to, da so vzeli vizitko. Teh, vizitk in bodočih strank, je bilo v soboto videti kar nekaj, nekateri med njimi pa so se opogumili tudi za invazivnejši piercing. Klara si je svoje piercinge na prsih in trebuhu oni dan privoščila prvič, a se je od večine morala posloviti že zvečer, ker, kot je dejala, veliko stanejo. Ostala bosta dva, bo pa, če gre sklepati po navdušenju vseh udeleženih, njena nova priložnost za tatu in piercing na celjskem sejmišču že naslednje let. "Ljudje so lačni tega," je pozitivni sprejem prve tattoo konvencije namreč komentiral pobudnik dogodka Samo Bregar iz Zagorja ob Savi in se ob ugibanju, ali gre za prvo od mnogih, le veselo namuznil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.