Magazin > Film & Glasba & TV
66 ogledov

S Panonsko mornarico zavzel Križanke

Đorđe Balašević Križanke
1/23
Žurnal24 main
Đorđe Balašević je na včerajšnjem več kot triurnem nastopu v Križankah zapel svoje največje uspešnice, po svoji navadi pa je koncert popestril tudi s številnimi humorističnimi vložki.

Đorđe Balašević je z včerajšnjim koncertom navdušil Križanke. Te so dobesedno pokale po šivih, saj je bilo prostora za vse njegove oboževalce občutno premalo, zato se je kar nekaj od njih raje odločilo, da bo nastop spremljalo iz preddverja, pa še žejo so lahko gasili za razliko od tistih znotraj avditorija.

Đorde je koncert začel petnajst minut po 21. uri s komadom Panonski Mornar, nato pa v več kot treh urah postregel z vsemi svojimi največjimi hiti, kot so: Priča o Vasi Ludačkom, Boža Zvani Pub, Protina hči, Mirka, Svirajte mi jesen stiže Dunjo moja, Život je more, Slabo divanim mađarski, Neki novi klinci, po prigovarjanju množice, ki je tudi po njegovem prvem in drugem poskusu odhoda z odra zahtevala "še“, pa je naposled ob pol enih zjutraj zaključil s skladbo Odlazi cirkus.

Na kantavtorja, ki ga je pri koncertu spremljala v mornarska oblačila odeta Panonska mornarica, orkester sedmih tamburašev, odlični volinist, saksofonist in pianist, prisega tudi raper Zlatko, ki smo ga v preddverju ujeli s še dvema prijateljema.

"Balaševića poslušam že zelo dogo časa. To sem hvala bogu nasledil od očeta in bratrancev. Mislim, da da ga prvič gledam v živo, sem si pa vse njegove koncerte ogledal preko interneta. Po mojem mora biti neverjeten tudi kot oseba. Ena izmed mojih želja je, da bi ga enkrat srečal na ulici. Verjamem, da je preprost tako kot vsi ostali," nam je povedal Zlatko, nato pa začel prepevati refren pesmi Slabo divanim mađarski: "Ma, gdi ćeš naći boljeg momka za te pare ..." ki ga je ravno prepeval Đorđe.

Njegova najljubša Balašićeva skladba je sicer – kot nam je zaupal – Djevojka sa čardas nogama.  

"Samo zaradi tega komada sem prišel na njegov koncert, če sem čisto odkrit. Hotel sem ga posneti, a ko se je začel, sem popolnoma pozabil na fotoaparat in se prepustil pesmi. Edina stvar, za katero mi je zelo žal, je, da je takšna gneča. Lahko sem samo stal, nisem se mogel nič premikati. Vse, kar se tiče njega, je bilo že povedano. Treba je samo hoditi na njegove koncerte in uživati v njegovi glasbi, ki jo je do zdaj naredil. Imam občutek, da bo čez 20 let nek glasbenik tako govoril zame," nam je še dejal raper, ki ima o sebi očitno zelo visoko mnenje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.