Magazin > Film & Glasba & TV
45 ogledov

S Severino migala tudi premierka

Severina, Stožice, koncert
1/8
Saša Despot
Včerajšnji šov Severininih oboževalcev ni pustil ravnodušnih.

Severina se je s svojo turnejsko karavano včeraj ustavila v ljubljanskih Stožicah in z dve uri trajajočim šovom navdušila več tisočglavo množico. Svojim oboževalcem je postregla tako z novimi skladbami z albuma Dobrodošao u klubu kot že skoraj legendarnimi skladbami, kot je Djevojka sa sela. Dalmatinski divi so na odru družbo delali plesalci skupine Maestro ter Nadiya Bychkova in Miha Vodičar, blestela je v dramatičnih kostumih Marka Mitanovskega, celotno zgodbo pa je z režijo zaokrožil Tomaž Pandur.

Šov za ženske

"Severina je ponovno dokazala, da je glavna carica, od katere se lahko vsi samo učimo, kaj pomeni šov. Maestro je dal svoj maksimum, od Pandurja pa ne moremo pričakovati nič manj, kot to. To je bil šov za dušo in srce, predvsem pa za ženske. Severina je tukaj pustila dušo, šov je bil namenjen njej in vsem ženskam, ki imamo dušo, srce in ki ljubimo," je včerajšnji koncert komentirala pevka Alenka Gotar. Na Severine viže je včeraj migala tudi Alenka Bratušek, ki je njena velika oboževalka, še posebej ji je všeč skladba Brad Pitt z novega albuma.

Nad plesno obarvanim spektaklom je bila navdušena tudi plesna poznavalka Barbra Drnač: "Zelo ponosna sem na to, da je pred toliko tisočglavo množico prišel do izraza ples. Slovenski ples si je resnično zaslužil, da je bil na takem nivoju. Maestro so opravili odlično delo, Nadyja in Miha sta šla super v koncept te ljubezenske zgodbe. Tudi kostumi so pasali zraven. Sami superlativi. Koncert bi morda le malce skrajšali, njeni oboževalci pa so verjetno uživali." Novinarka in pisateljica Vesna Milek pa je šov označila celo za božansko manipulacijo: "Mislim, da se takšnega spektakla ne bi sramovala kakšna svetovna zvezda, celo poželela bi si ga. Velika mera okusa in estetike, hkrati pa ravno dovolj erotike in podob, ki množici zavrtijo kompas. Ob tem koncertu začutiš, da je manipulacija božanska beseda."

 

 

Komentarjev 6
  • srecko31 18:41 31.maj 2013.

    Kaj kokodakaš,če ti je zemljakinjo malo pošinfal.Nismo vsi mahnjeni na turbofolk kot ti.lp.

  • Scott 17:48 31.maj 2013.

    Je imela šivilija zopet obute čevlje z visoko peto in tigrastim vzorcem, kakršne nosijo tudi prostitutke v javni hiši v Hamburgu?Ta melos od Kolpe navzdol je njej pač zelo blizu kot tudi druženje z jankovićem, tosićem, mišićem, cvijetićaninom...

  • macko 12:31 31.maj 2013.

    "devojke sa sela" ne bom komentiral, očitno pa Lenka spada v kontekst...mami, dela se loti, sicer boš migala samo še na turbo folk....