Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

S televizije v zgodovino

Skrivnostni otok. Žurnal24 main
Konec serij. V ZDA so se gledalci že poslovili od serij, ki jih lahko gledamo tudi pri nas.

Gledalci so se v Ameriki letos morali posloviti od številnih televizijskih serij, ki jih z eno- ali večletno zamudo lahko spremljamo tudi na domačih televizijskih postajah.

Serije, kot so Skrivnostni otok, 24 ter Zakon in red, so se iztekle naravne smrti, nekatere, na primer Heroji in Po sledeh prihodnosti, pa so zaradi vedno slabše gledanosti ukinili predčasno.

Poleg spodaj omenjenih produkcijskih TV presežkov se koncu niso izognile

serije, Grda ra%C4%8Dka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

mnoge serije (Dollhouse, Eastwick, Melrose Place ...), ki sploh še niso prišle k nam in najverjetneje tudi ne bodo, saj niso dosegle visokih pričakovanj televizijskih mrež in so jih pokončali že po eni ali dveh sezonah.

  • 24 (2001-2010), TV3

Serija o nepremagljivem vladnem agentu Jacku Bauerju je leta 2008 prejela emmyja za najboljšo dramsko serijo, revija Empire pa jo je uvrstila na 6. mesto 50 naj serij vseh časov. Zanimivost: igralci so se morali med snemanjem striči vsakih pet dni.

  • Heroji (Heroes, 2006-2010), TV3

Serija o navadnih ljudej z nenavadnimi sposobnostmi je premiero doživela z najvišjim ratingom TV mreže NBC v petih letih (14,3 milijona gledalcev). Zanimivost: producenti zaradi predčasnega konca napovedujejo dodatek, ki bo serijo smiselno končal.

  • Grda račka (Ugly Betty, 2006-2010), Pop TV

Serija o nemanekenski pomočnici pri reviji o modi temelji na kolumbijski telenoveli Betty la fea. Zanimivost: Grdo račko je v ZDA pripeljala za vlogo Fride za oskarja nominirana igralka Salma Hayek.

  • Številke (Numb3rs, 2005-2010), TV Slovenija

Serija o genialnem matematiku, ki bratu oziroma FBI pomaga z enačbami. Zanimivost: serija se dogaja na kalifornijskem inštitutu za tehnologijo, liki pa delno temelijo na tamkajšnih študentih in profesorjih.

  • Skrivnostni otok (Lost, 2004-2010), Pop TV

Prvo serijo o 48 potnikih strmoglavljenega letala in skrivnostnem otoku si je ogledalo 18,65 milijona Američanov. Zanimivost: pilot, ki se ga po navadi posname za največ štiri milijone dolarjev, je stal kar od 10 do 14 milijonov.

serije; %C5%A0tevilke | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
  • Zakon in red (Law & Order, 1990-2010)

Z 20. sezono je nanizanka lani postala najdlje predvajana prime time dramska serija na ameriški televiziji. Zanimivost: iz nanizanke sta prišli še hčerinski seriji Enota za posebne primere in Oddelek za žrtve, ki ju lahko spremljamo na Pop TV in Hallmarku

  • Mladi zdravniki (Scrubs, 2001-2010), Kanal A

Komična serija o zdravnikih bi se morala končati že lani, a so se na ABC odločili še za eno sezono. Zanimivost: Zach Braff velja za enega najbolje plačanih TV igralcev, saj je prejel več kot 350 tisoč dolarjev na del.

  • Po sledeh prihodnosti (FlashForward, 2009-2010), TV3

Seriji o hipnem globalnem pogledu v prihodnost ni pomagal niti visok proračun niti Joseph Fiennes v glavni vlogi. Zanimivost: serija temelji na romanu Flash Forward Roberta J. Sawyerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.