Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

S to pesmijo gremo letos na Eurosong

Ema 2011, Sylvain, Mike Vale & Hannah Mancini
1/8
Boštjan Tacol
Potem ko so z RTV v začetku februarja sporočili, da nas bo na letošnjem Eurosongu zastopala Hannah Mancini, so zdaj končno razkrili še pesem.

Hannah Mancini, slovenska predstavnica na 58. izboru za Pesem Evrovizije, ki jo je RTV Slovenja izbrala prek internega razpisa, je danes v studiu 1 Televizije Slovenija predstavila slovensko evrovizijsko skladbo Straight into Love. Avtorji skladbe Hannah Mancini Gregor Zemljič, Erik Margan, Matija Rodić in Marko Primužak so zmagovalno pesem klubskih ritmov v studiu ustvarjali deset dni in ta čas živeli le od hitre hrane.

Hannah, sicer Američanka, ki se je v Slovenijo pred šestimi leti preselila zaradi ljubezni, je na predstaviti skladbe v polomljeni slovenščini povedala: "Bil je nepričakovan šok, vendar sem zelo vesela in ponosna," o svojih pričakovanjih pa dodala: "Seveda bomo v finalu!"

Skladbe, ki nas bo letos maja zastopala v švedskem Malmöju, tokrat nismo izbrali na Emi, temveč sta pri internem izboru moči združila razvedrilni program RTVS ter Val 202. Glasbeni urednik in član žirije, ki je odločala o tem, kdo nas bo letos zastopal na Evroviziji, Andrej Karoli je o letošnji izbiri povedal: "Odločili smo se, da sežemo na mednarodno glasbeno tržišče, kaj se bo s skladbo dogajalo pri nas, v tem trenutku niti ne vemo. Ob prvem poslušanju smo bili vsi prepričani, da je produkcijsko, izvedbeno in, kar se tiče vseh stvari, ki so pomembne pri evrovizijskem festivalu in pri glasbi za mednarodni trg, to to."

Komentarjev 2
  • Anica Bukovinski 15:21 15.maj 2013.

    mislim da ste slovenci nekorekti do hrvata če pa bi bolj poslušali pa bi vedli kaj je pesem

  • feferon 11:58 15.februar 2013.

    Ne se bat! Ne bomo zmagal!