Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Sajeta – glasba za oči

sajeta Arhiv organizatorja
Festival Sajeta.
 Vrhunec tabora bo norveška ambientalna elektronika benda Biosphere.

"Poleg Lajka Félixa je najbolj pričakovan koncert benda Biosphere. Norvežan Geir Jenssen je namreč trenutno eno od najpopularnejših imen ambientalne elektonike," o koncertnih vrhuncih kreativnega tabora Sajeta pravi programski vodja za glasbo Iztok Zupan.

Tabor bo letos potekal od 18. do 23. julija in se po besedah organizatorjev vrača h koreninam, kar pomeni, da bodo največji del festivala zavzele ustvarjalne delavnice. Med njimi bo zanimivejša delavnica praktične uporabe brezplačne energije, ki jo bo vodil reški inovator Antonio Licitar. 


Svetlovir in hrupofon
Uvod v glasbeni del festivala bo koncert za vsa čutila na tolminskem Mestnem trgu 20. julija, ko bo ob 21. uri Marko A. Kovačič predstavil svoj projekt s hrupofonom, ob 22. uri pa bosta Zorislav in Gordana Šojat predstavila inštrument svetlovir, ki glasbo približuje tudi gluhim.

Festivalski kamp se sicer letos seli na novo lokacijo – v kamp Siber, približno pol kilometra oddaljen od sotočja, kjer se bo odvijal večji del Sajete. Kot pravijo organizatorji, je ta lepše urejen (prhe in stranišča) in prijaznejši do mladih družin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.