Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

Sajeta – virtuoznost glasbe brez meja

Alexander Balanescu Arhiv glasbenika
Na tolminskem Sotočju se danes začenja 13. edicija Kreativnega tabora Sajeta.

Do 29. julija se lahko na tolminskem Sotočju pomudite na Kreativnem taboru Sajeta. S premierno predstavitvijo retrospektivnega filma Sajeta 1998-2011 se bo jutri na Mestnem trgu Sajeta tudi uradno začela. Sledila bo predstavitev Generative Art Bogdana Sobana, ki bo javno razkril lastne generativne programe, ki ustvarjajo slike, gledalci pa bodo priče nastajanju še nikoli videnih in nikdar več ponovljivih podob.

V četrtek se tabor seli na sotočje, v svoje naravno okolje, ki bo letos še dodatno okrašeno, osrednji element pa bo, tako kot pretekla leta, glasba. Koncertno dogajanje se začenja prav v četrtek, ko bodo oder zavzel angleško-srbski tandem Arhai in Bratko Bibič. Dan pozneje, v petek, bodo preskočili mejo italijanski improvizatorji The Homesweepers, sledila jim bo norveško-portugalsko-slovenska naveza Velkro, v katerem so zbrani Boštjan Simon, Luis Candeias in Stephan Meidell. Trio bo na Sajeti skrbel tudi za glasbene delavnice, letos posvečene ritmu in svobodni improvizaciji.

Vrhunec letošnje Sajete bo zakrivil violinski virtuoz Alexander Balanescu, ki bo na Sotočju nastopil po osmih letih, in sicer v spremstvu Zlatka Kaučiča na bobnih in tolkalih. V soboto pa lahko ujamete še nemškega ambientalnega elektronika Jana Jelinka, domače Dubzilla in budimpeške Meszecsinka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.