Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Šala ga je skoraj stala oskarja

Jean Dujardin FameFlynet Pictures
Zvezdnika filma Umetnik Jeana Dujardina bi prizor s šalo na račun terorističnega napada 11. septembra na ZDA, ki so ga še pred oskarji izrezali iz njegovega novega filma, lahko stal zlatega kipca.

Dobitnik letošnjega oskarja za najboljšega igralca Jean Dujardin za črno-beli film Umetnik je v svojem novem filmu Les Infideles posnel prizor, v katerem se šali na račun terorističnega napada na ZDA 11. septembra leta 2001. Vendar so ustvarjalci filma omenjeni prizor še pred podelitvijo oskarjev izrezali, saj so menili, da bi s šalo lahko užalili Američane ter s tem vplivali na boj za zlati kipec. "Ugotovili so, da je prizor preveč za Ameriko. To bi bila provokacija, še posebej v bitki za oskarja in druge nagrade," je povedal neimenovani vir. "Američani se ne šalijo na račun tega in Umetnik bi lahko zaradi tega utrpel vzporedno škodo."

V omenjenem prizoru Dujardin, ki igra nezvestega moža, v hotelski sobi s svojo ljubico opazuje, kako letalo leti proti WTC-ju in svoji ženi po telefonu govori: "Da, ljubica, vse je v redu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.