Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Sarajevo bo predstavilo več kot 200 filmov

Sarajevo filmski festival EPA
Danes se v Sarajevu začenja 18. sarajevski filmski festival, ki bo trajal do 14. julija. V tekmovalnem programu se bo za nagrado Srce Sarajeva za najboljši film potegovalo devet filmskih stvaritev.

Na letošnjem festivalu bodo sicer prikazali 210 filmov iz 57 držav. Odprl ga bo drugi celovečerec bosansko-hercegovske režiserke Aide Begić z naslovom Djeca (Otroci), ki je svetovno premiero doživel na filmskem festivalu v Cannesu. Film, ki je nastal v koprodukciji BiH, Nemčije, Francije in Turčije, bo prikazan v tekmovalnem programu igranih celovečercev.

V slednjem bodo prikazani še turško-nemško-francoska koprodukcija Babamini sesi (Glas mojega očeta), turško-grška koprodukcija Tepenin ardi (Izza hribov), srbski film Ustanička ulica (Ulica vstaje), romunski Toata lumea din familia noastra (Vsi iz naše družine), film makedonske režiserke Teone Strugar Mitevske Ženska, ki si je otrla solze, avstrijska predstavnika Grenzgänger (Na meji) in What is love (Kaj je ljubezen) ter turški film Simdiki zaman (Sedanjost).

Dva slovenska filma bosta predstavljena v tekmovalnem programu dokumentarnega filma. To bosta Fant, pobratim smrti 2 režiserke Maje Weiss ter film Dolge počitnice režiserja Damjana Kozoleta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.