Magazin > Film & Glasba & TV
64 ogledov

Saša Lendero bo spet ločena od družine

saša lendero Žurnal24 main
Saša Lendero nam je v intervjuju razkrila, da se z družino že nekaj tednov pripravlja na to, da bodo zaradi šova Kmetija: Nov začetek, ki ga bo pevka vodila tudi letos, kar nekaj časa ločeni.

Česa se med vodenjem šova najbolj veselite? Kaj je pri vodenju najtežje?
Vodenje resničnostnega šova z visoko gledanostjo je odgovorno delo, saj  gre za  velike in drage televizijske projekte, kjer morajo vsi elementi delovati tako, kot je treba. Delo celotne ekipe mora izpolniti zahteve in pričakovanja tako televizije kot večinskega dela gledalcev. Za napake ni prav dosti prostora, čeprav se seveda zgodijo vsakomur, tudi meni. Poleg tega je treba vodenje v zadnjih minutah prilagajati trenutnim razmeram in dogodkom na posestvu, tako da za pripravo tekstov in učenje skorajda ni časa. Zato je skoraj vedno prisotno malce stresa in naglice. A takšno je pač produkcijsko zakulisje in ko se s temi dejstvi sprijazniš, postane to delo naporen, a razburljiv in zabaven izziv.  Od vsega se sicer najbolj veselim ponovnega sodelovanja z ekipo, s katero sem sodelovala že lani, v prvi sezoni Kmetija: nov začetek. Odlično smo se ujeli!

Sodelujete tudi pri pisanju scenarijev?
Pri pisanju scenarijev sicer ne sodelujem, a moje delo je ob podpori vrhunske kreativne, tehnične in produkcijske mnogo lažje, hkrati pa vem, da bo njihova neizčrpna zakladnica idej in domišljije spet poskrbela za to, da bo oddaja polna presenečenj in šokantnih preobratov.

V šovu igrate neizprosno in strogo voditeljico. Vam ta vloga predstavlja težavo?
Lani je bila to zame povsem nova izkušnja, ki je zahtevala nekaj koncentracije in premagovanja, saj v vsakodnevnem življenju vedno poskušam najti pot, ki je nekako najprijaznejša in najmanj stresna za vse vpletene. Tukaj pa sem kot voditeljica postavljena v vlogo nekoga, ki je strog in včasih celo neizprosen. Takšen je koncept oddaje, a mislim, da mi letos ta naloga ne bo več predstavljala težave.

Nas v tej sezoni čakajo kakšna presenečenja?
Na to vsekakor lahko računate! (smeh)

Kaj bi vam, če bi bili tekmovalka tega šova, predstavljajo največji izziv?
Na začetku bi se verjetno najtežje spopadala z vsepovsod prežečo možnostjo, da naletim na pajka (smeh). Mislim, da mi delo, razen utrujenosti, ne bi predstavljalo nobenih težav, bila pa bi zelo razočarana, če bi mi ostali tekmovalci lagali v obraz ali pa o meni lagali drugim. Čeprav je Kmetija: Nov začetek igra, mislim, da mora imeti neka pravila poštenosti, etike in morale, ki jih mora pri sebi pretehtati vsak od tekmovalcev. Nenazadnje prav upoštevanje ali neupoštevanje takšnih nenapisanih pravil o osebi pove največ.

Bi se udeležili kakšnega resničnostnega šova slavnih?
V letih svoje kariere sem dodobra izkusila, kaj pomeni biti razgaljen pred javnostjo in mediji. Mislim, da je bilo preizkušanja in pritiska javnosti čisto dovolj tudi brez resničnostnega šova.

Z Mihom Hercogom sta tudi v tujini vse bolj uspešna. Kako boste uskladili vse te obveznosti?
Upava, da bo šlo. Precej bova sicer razpeta med domom in tujino, a ker sva skupaj, je vse lažje. Aria pa je tako in tako najin smisel in veselje. Če je v družini ljubezen, se zmore veliko, saj imaš energijo, moč in vizijo, ki ti pomagajo naprej.

Lani ste povedali, da je bilo včasih težko, ker ste bili veliko ločeni od družine. Kako boste te težave prebrodili letos? Ste imeli glede tega kakšno posebno zahtevo?
Zahteve postavljam na tistih področjih, kjer je to smiselno in pošteno. V tem primeru sem vedela, da mi produkcijska ekipa drugačnega delovnika ne more nikakor urediti, saj je vezan na dinamiko in zasnovo oddaje, poleg tega pa časovno težavo vedno predstavlja velika oddaljenost kraja snemanja od Ljubljane. Tako se zdaj že nekaj tednov vsi trije čustveno pripravljamo na mojo nekajmesečno odsotnost, ki jo bodo prekinjali največkrat le dvodnevni obiski enkrat na teden in občasno še kak dodaten dan. Ja, to bo ponovno najtežje.

Kaj svetujete kandidatom, ki so se prijavili?
Naj ne pozabijo na to, kdo so in kakšni ljudje želijo biti. Po drugi strani pa, naj ne pozabijo, da je Kmetija: Nov začetek IGRA. Vsi ljudje niso enako zreli in vsi nimajo enakih moralnih vrednot, zato je treba računati tudi na kakšno nepoštenost ali manipulacijo drugih. Čeprav take stvari človeka prizadenejo, ga ne smejo vreči s tira in mu vzeti volje. Takrat se mora spomniti – igram strateško igro za 50 tisočakov.

Lani je bilo v Kmetiji precej pestro. Skoraj bi prišlo tudi do fizičnega obračuna. Kako gledate na takšne spore in odločitev, da v šove sprejemajo značaje, ki so si tako različni, da so spori tako rekoč neizogibni?
Kot sem rekla – ljudje se na stres, osamo, pomanjkanje in tekmovanje odzivamo različno. Nekateri ostanejo zvesti samim sebi, drugi pa so s svojimi moralnimi načeli hitreje pripravljeni skleniti kakšen malo manj pošten kompromis. Že iz tega razloga so spori, zamere in nestrinjanja skorajda neizogibni. Seveda pa strokovnjaki, ki skrbijo za izbor tekmovalcev na avdicijah, vedo tudi to, da je oddaja zanimivejša, če vanjo vključijo ljudi s čimbolj različnimi značaji. Moram priznati, da je tudi meni zanimivo opazovati, kako se razvija dinamika odnosov in kako se nekateri osebnostno spreminjajo iz tedna v teden. Mislim, da je prav to tisto bistvo resničnostnih oddaj, ki privlači največ gledalcev.

Komentarjev 3
  • blueone 15:44 31.julij 2015.

    tako bom rekel...če ji nebi bilo, da bi se ločila od družine....se verjetno nebi...

  • dragec 12:34 31.julij 2015.

    Sirota Saška !!!!!

  • Papaja Popi 09:15 31.julij 2015.

    Saj ne bo zastonj ločena.