Magazin > Film & Glasba & TV
930 ogledov

Saša Lendero: Tako žgečkljivega besedila še niste slišali

Saša Lendero Mediaspeed
Z novo pesmijo je presenetila. Zanimalo nas je, če je Saška Lendero ob prvem poslušanju pesmi kaj zardela. Preberite, kaj nam je povedala.

Saša Lendero, slovenska pevka, ki jo večina ljudi, tudi tisti, ki njene glasbe ne posluša, poznajo predvsem po pesmi Ne grem na kolena, je znova presenetila. Sicer pri Ne grem na kolena njen namen ni bil, da bi izdala pesem z dvoumnim besedilom, je tokrat naredila prav to. Skupaj s hrvaško skupino Barabe je izdala novo pesem Mišolovka, katere besedilo je zelo zanimivo. Kot je Saša povedala za Žurnal24: "Vedno do zdaj je bilo, da so večpomenskost v mojih besedil iskali drugi. No, to pesem (Mišolovka, op.a.) se da poslušati vsaj na dva načina – odločitev, na katerega jo bomo poslušali, je pa povsem na poslušalcu (smeh)." Na vprašanje, na kakšen način jo posluša ona, pa je simpatična pevka v smehu odgovorila: "Jaz poslušam živalsko različico."

Priznala je, da še nikoli ni imela tako žgečkljivega besedila in da se na začetku nanj sploh ni osredotočala: "Ob prvem poslušanju me ni oblila vročica, res ne. Vedno najprej poslušam melodijo in energijo pesmi. Prvo, drugo poslušanje je šlo samo na to, potem pa ja … Pri tretjem poslušanju pa sem prišla do besedila (smeh)." Dodala je, da ji je bila takrat pesem že tako všeč, da je že bila odločena, da bo z Barabami posnela duet. "Čeprav sem prejela prijazen telefonski klic, kjer so me povabili k sodelovanju, sem se sprva želela le lepo zahvaliti, a me je potem pesem prepričala. Všeč mi je bil vokal pevca, všeč mi je bilo, da je besedilo malo nagajivo, zdela se mi je taka prava poletna pesem. Nisem prevelik ljubitelj duetov, saj je tu veliko usklajevanja. Predvsem zato, ker imam družino, si rada, kar se tega tiče, življenje malo olajšam. S fanti smo se odlično ujeli, tako vokalno kot "

Ste opazili rdečo nit njenih pesmi?

Vprašali smo jo, od kod takšna navdušenost nad živalskim svetom, saj smo ugotovili, da ima kar tri pesmi, z 'živalskim' naslovom: Metulj, Levinja in zdaj Mišolovka. "To mi pa še nikoli ni prišlo na misel (smeh) … Ja, zelo rada imam živali. Lahko bi rekli, da je to tudi poklon moje naklonjenosti živalim. Ne bi pa imela katere od teh živali doma za hišnega ljubljenčka … Razen muce!"

Komentarjev 2
  • Notsocommon 14:04 22.junij 2017.

    Sponzoriran čalenk, samo so pozabili dati tisto nalepkico gor.

  • pesnik51 13:29 22.junij 2017.

    umm .. kaj je bistvo članka?