Magazin > Film & Glasba & TV
77 ogledov

Sašo Miljuševič: "Tudi favorit se lahko spotakne“

tilen, sašo POP-TV-2
Zmagovalec šova MasterChef Slovenija Sašo Miljuševič je zmagovalni kipec postavil ob posteljo. Preberite, kako bo porabil denar.

Kako ste spali dan pred finalom?
Težko sem zaspal, saj sem že začutil adrenalin, ki ti ne pusti spati. Začneš razmišljati, se valjati po postelji … Res je bilo čudno.

Kdaj ste prvič začutili, da lahko zmagate?
Tekmovalci so v meni in Mihu že od začetka videli favorita. Večkrat so mi rekli, da bom zmagal, jaz pa se kljub temu nisem upal veseliti prehitro. Ko si enkrat prepričan v zmago, obstaja velika verjetnost, da ti bo spolzela skozi prste.

Kakšni so vaši občutki po zmagi?
Še vedno ne morem verjeti, da sem zmagal. Olajšan sem. Odzivi so pozitivni.

Kaj si obetate od zmage?
Upam, da bom zaradi prepoznavnosti lažje prišel do kakšnega zanimivega dela v kulinariki. Gostinstvo je širok pojem, v katerem je veliko lepih, a tudi grdih stvari. Lahko si zaprt med pomijami in umazano posodo, lahko pa si v prvi vrsti in kreiraš krožnike. Upam na lepo mesto v gostilni.

Kam ste postavili zmagovalni kipec?
Ob postelji pri glavi.

Po poklicu ste frizer. Zakaj se niste izobrazili v kuharja?
V gostinstvu sem videl drugorazredni poklic. Rekel sem si, da preveč rad kuham, da bi bil to moj poklic. Sedaj pa vidim, da kuharija ni tako grda in da je možno tudi kot kuhar lepo živeti. Moje mnenje je sedaj drugačno. Z veseljem bi se preživljal s tem poslom.

Karim je vašo finalno predjed med pripravo kritiziral, da je preveč enostavna. Kako ste se ob tem počutili?
Videlo se, da sem ostal odprtih ust. Kar malo slabo mi je postalo. Mislil sem si, zakaj ni prišel 20 minut prej. Za popravek sem imel le slabih deset minut … Takoj sem začel razmišljati, kaj naj naredim. Z balkona so mi nekdanji kandidati dali predloge. Odločil sem se, da bom naredil pomarančno peno, ki jo še nikoli nisem delal. Poskušal sem ohraniti mirno kri in pena mi je uspela ter krožnik dvignila na višjo raven. Zelo sem bil ponosen.

Z balkona so vam tudi sugerirali, da pečenih rib ne režemo. Zakaj jih niste poslušali?
Ne vem, kaj me je pičilo. Je bil kriv adrenalin? Sem hotel zanalašč kaj zafrkniti? Ne vem … Gledal sem Zalo, ki mi je rekla, da naj tega ne delam, ker je to napako v kuhinji naredila ona. Kljub temu sem zarezal v ribo. V tistem trenutku je bil ob meni tudi Alma, ki je rekla, naj kar nadaljujem …

Alma je hotela tretji krog …
Očitno. (smeh) Ni mi žal, čeprav sem se Tilna bal. V pripravi sladic je namreč zelo dober.

Tilen vas je premagal v pripravi glavne jedi in to z ocvrtim piščancem. Ste verjeli, da mu bo zmaga v drugem krogu s to jedjo uspela?
Zaupal sem v svoj krožnik, vedel pa sem, da zna Tilen ravno s takimi jedmi presenetiti. In tako je tudi bilo. Fant ima jajca! Za svoja leta … Kapo dol!

Mnogi so verjeli, da boste v finalu stali z Mihom. Ste bili presenečeni, da ga je Jernej vrgel iz šova?
Zelo sem bil presenečen. Tudi razočaran sem bil, ker sem si želel dvoboja z njim, saj je bil moj favorit. Opazil sem ga že na avdiciji. Oba sva upala, da se pomeriva v finalu. Zavedala pa sva se tudi, da se lahko tudi favorit na poti do zmage spotakne on kakšno neumnost.

V šovu je bilo kar nekaj drame, joka, krvavih prstov ... Kateri dogodek v šovu pa bi vi označili za najbolj dramatičnega?
Blaževo napako. Med pripravo kremšnite je šel v trgovino, kar ne bi smel. Zaradi te napake, ki ni bila povezana s kuhanjem, je moral domov. Da je prvi izpadel največji favorit šova, je bila res velika drama.

Kako ste vi ohranjali mirno kri?
Poskušam se osredotočiti in iz nemirne krvi narediti mirno ter jo uporabiti sebi v prid. Včasih mi je uspelo, včasih pa ne. Moram pa povedati, da je v meni vrelo, čeprav sem bil na zunaj videti zelo miren. Živčnosti ne smeš pokazati, saj lahko to tvoji nasprotniki izkoristijo.


Alma je Tilna med kuhanjem opozarjala na nered. Je bilo to v tem trenutku res potrebno, glede na to, da je bil tako žičen?
Z vidika varnosti ja. Red mora biti. Če po tleh raztreseš sladkor ali moko, lahko zelo grdo padeš. Da ne omenjam, kaj se lahko zgodi, če padeš z nožem v roki.

Kako boste porabili 50 tisoč evrov?
Vložil ga bom v gostinstvo – morda v šolanje ali nov posel, majhen delček bom pa porabil za sprostitev v obliki izobraževalnega turizma.

Če bi morali sebe opisati s kakšno jedjo, katera bi to bila?
Opisal bi se kot špritzer. Hladen kot špritzer. (smeh) Ali morda kot limonin sorbet. Tak osvežujoč, hladen …

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.