Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

"Savino bi presenetila in zadovoljila"

Tinca Branko Voyo
Po tretjem tednu so gledalci iz šova Gostilna išče šefa izselili Tinco. Vedno nasmejana tekmovalka zase pravi, da se je trudila in da ji je bilo v čast sodelovati v takšnem projektu.

Tekmovalci v šovu in gledalci pred ekrani so odločili, da je nastopil čas, da se poslovite iz šova Gostilna išče šefa. Mislite, da so se pravilno odločili?
Iz šova odhajam z dvignjeno glavo. Doživela sem krst in otvoritev gostilne, kar je bil tudi moj cilj. V treh tednih sem spoznala tako sebe kot situacijo v gostilni in sem zelo vesela, da sem lahko bila del zgodbe teh treh tednov, ki so bili res čudoviti.

Očitali so vam, da ste bili zadnje dneve zmedeni, da ste bili pod časovnim pritiskom in da ste zato slabše delali. Je bilo samo to krivo za nominacijo?
V hiši smo se v redu razumeli z vsemi tekmovalci, ki so odšli iz šova. Z vsemi sem imela dobre odnose, vedno težje pa bo, ker se vsi dobro razumemo. Vsi so gledali samo iz profesionalnega razloga, zato sem bila tudi nominirana. Imeli so tudi prave argumente.

Se pravi, da ni osebnih razlogov ali zamer?
Ne. Sama vem, da je bil za mano drugačen teden, ki ga nisem vajena. Mogoče so od mene pričakovali malo več glede na to, da sem imela kuharske izkušnje, tega pa nisem dokazala.

Zadnji teden je bil najbolj naporen do sedaj. Kaj je bilo najtežje za vas?
Trudila sem se po najboljših močeh in hotela dokazati, da zmorem. V bistvu ni bil tako slab teden. Rdeča ekipa, v kateri sem bila, je na jedilnik uvrstila jed, kar mi veliko pomeni, saj sem bila soavtorica jedi na meniju. Naučila sem se, da moram vedno preveriti, kaj vse imam pripravljeno. Mogoče pa res nisem pokazala toliko napredka in je bilo to odločilno.

Je bil prevelik tempo?
Tempo se je stopnjeval iz tedna v teden, že na začetku so nas preizkušali, koliko zdržimo. Pred odprtjem gostilne tako ali tako malo spiš, veliko je priprav, trudiš se po najboljših močeh, da bodo gostje zadovoljni.

Poleg sebe ste nominirali Branka. Je bil res kriv samo njegov temperament ali še kaj drugega? Se vam je zdel najšibkejši člen v skupini?
Gledala sem le iz profesionalnega razloga in zdelo se mi je, da v nekaterih situacijah reagira malo preveč stresno. Večkrat se hitro razjezi, kar v gostinstvu ni dobro. Sodelavci v skupini morajo držati skupaj; za vsako stvar se je treba pogovoriti, ne pa jeziti. Vendar med nami ni bilo nobenih zamer, saj smo se po petih minutah vse pogovorili.

Če skupina črnih ne bi imela imunitete, koga od njih bi nominirali v oddaji?
To je zelo težko vprašanje, ki se mi je ves teden porajalo v glavi. Nominacije so bile vedno težje, ker sem se z vsemi dobro razumela. Res bi morala dobro razmisliti, koga bi izbrala. Gledala bi iz profesionalnega vidika, in sicer kako se je oseba ujela v kuhinji, koliko je pripomogla k ekipi, kakšne so njene lastnosti in kako ravna v skupini.

V skupini rdečih so sedaj le štiri osebe, pri črnih pa pet. Lahko rdeči zaradi dobrega vodje Roka, kot so ga vsi pohvalili, zmagajo vse nadaljnje izzive?
Seveda navijam za rdeče. Bilo mi je v čast, da sem bila z njimi, in če premagajo črne, bo zelo veliko veselje. Glede na to, da so vsi zelo pridni, zmorejo veliko in so močna ekipa. Če se bodo trudili in ostali takšni, kot smo bili mi, potem ni dvoma, da jih ne bi premagali.

Komentatorji so prišli v gostilno pokusit jedi in so pohvalili skoraj vse, ki ste jih pripravili. Ali bi katero od jedi vi osebno spremenili in katero bi izbrali za meni?
Binetov jedilnik je zelo pester, pravi rock 'n' roll v hiši (smeh). Je poln norih okusov, sama pa sem bila za bolj tipično slovensko hrano v sodobnejši obliki. Ko sem pokusila njegovo hrano, na jedilniku ne bi spreminjala jedi, ker je vsaka posebna. Vsak gost bi moral pokusiti vsak krožnik. Ko se zmešajo okusi od Slovenije do Indije je to prava harmonija okusov za oči in okus.

Sami sicer radi kuhate. Na katero svojo jed ste najbolj ponosni?
Na svojo jed, ki sem jo kreirala na enem tekmovanju – štajerski suši. Naredila sem ga iz tipičnih slovenskih izdelkov. Zanimiva mi je tuja kuhinja, porabim pa vse slovenske sestavine, ker je naša Slovenija tako lepa in ima toliko dobrin, iz slovenskih izdelkov pa se lahko naredi veliko različnih stvari. Če bi kaj dodala, bi bil to suši, ki je nekaj posebnega in sem nanj zelo ponosna.

Savina vas je označila za nekreativno pri pripravi jedi. Bi ji dokazali nasprotno, če bi jo povabili na večerjo, kjer ne bi bilo kamer?
Zagotovo bi ji lahko pokazala nasprotno, ker sem delala že v kar nekaj kuhinjah in imam nekaj izkušenj. Verjetno bi jo zelo presenetila in tudi zadovoljila (smeh). Glede na to, da večino ljudi zadovoljim z okusom, ne vem, zakaj ne bi nje.

Ali radi preizkušate nove jedi ali ste bolj tradicionalni in se držite preverjenih receptov?
Ne. Ko sem v kuhinji, je zame to nekaj čarobnega. Ni nobenih ovir; lahko poskušam milijon različnih stvari, mešam začimbe, za katere ne bi nihče pomislil, da spadajo skupaj. Najbolje je, ko se mešajo različni okusi. Po navadi grem, ko kuham, na vrt in tam vzamem veliko stvari, zato v lonec padajo različne sestavine.

Prisegate na slovenske izdelke, Bine pa rad meša okuse. Bi jih lahko tudi vi?
Bineta sem spremljala že od prej. Je eden od mojih slovenskih idolov in sem bila zelo počaščena, da sem lahko kuhala z njim. On je rock 'n' roll v kuhinji in zmeša tuje okuse ter ojača slovenski okus ene jedi, ki bi bila drugače bolj preprosta in ne bi prišla do izraza. Njegova kuhinja je res super.

Kateri nasvet Bineta vam je najbolj koristil in ga ne boste nikoli pozabili?
Pred izhodom je dejal, da je v meni videl potencial za kuhinjo in da moram iti po svoji poti, za sanjami. Ker sem še mlada, verjame, da mi bo uspelo. Veliko mi pomeni, da me tako dober kuhar spodbuja pri nadaljnji poti.

V oddaji ste omenili, da ste bili zmedeni zaradi Roka, ki je seksi vodja. Se je med vama spletla kakšna simpatija?
Ah, ne (smeh)! Sem oseba, ki se zelo rada šali. V hiši smo se ves čas smejali in se šalili. Nekoč se je zgodilo, da ga je šef vprašal, zakaj ima belo rit (imel jo je od moke), in mu je odgovoril, da ima dve v skupini, ki ga nočeta očistiti. Pa sem se pošalila, da se ne da normalno delati, če imaš tako seksi vodjo.

Je vaš tip moškega?
V treh tednih ne morem spoznati moškega, ampak se mora z mano družiti več časa. Z mano mora preživeti več trenutkov, da bi lahko rekla, da je moj fant.

Kaj vam bo najbolj ostalo v spominu na šov?
Vsak trenutek je bil nekaj posebnega, zato si bom zapomnila čisto vse. Imeli smo veliko norih situacij, kjer sem se imela super. Najbolj mi bosta ostala v spominu krst in otvoritev gostilne, ko smo šli gostilno promovirat po Ljubljani, ko smo doma pekli mafine in se zraven zelo zabavali, ko smo se šalili. Bili smo kot velika družina.

Koga in kaj boste najbolj pogrešali?
Po nekaj tednih bodo vsi prišli domov, izmenjali smo si kontakte in ostali v dobrih odnosih. Pogrešam prav vse, ker se še navajam na realni svet. Vsi so super.

Je teoretična možnost, da skupaj z nekaj osebami sami odprete gostilno?
Glede na to, da smo vsi zagrizeni gostinci in se je videlo, da se veliko trudimo, zakaj pa ne. Mogoče se še ne bi odločili za odprtje gostilne, zagotovo pa za gostinsko sodelovanje. Zagotovo si bomo pomagali. Jaz bom vsakemu priskočila na pomoč in predvidevam, da ostali tudi. V gostinstvu so zelo pomembne prijateljske vezi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.