Magazin > Film & Glasba & TV
35668 ogledov

Scooter v Sloveniji: Tako absurdne so njihove zahteve

scooter Profimedia
Konec oktobra bo Stožice, v sklopu največjega 90/00s žura v tem delu Evrope, stresel ikonični tehno bend Scooter.

Karizmatični frontman HP Baxxter in fantje so prodali preko 30 milijonov nosilcev, prejeli čez 80 platinastih in zlatih plošč, nanizali 23 top 10 hitov (tu so najuspešnejši nemški bend vseh časov), v anale pa so se vpisali s klasikami, kot so Hyper Hyper, How Much Is The Fish, Maria, Friends, Fire, Move Your Ass, I'm Raving, Fuck The Millenium, Nessaja, Harder Faster Scooter ... Scooter je bil vedno nekakšen rejverski cirkus, a je tudi eden največjih nemških bendov vseh časov, temu primerne pa so njegove zahteve pri gostoljubju.

Ko so pred četrt stoletja začenjali svoj pohod, so bili povsem zadovoljni, če jih je v zaodrju pričakalo hladno pivo in kaka vrečka čipsa. Danes je njihov 'rider' dolg več strani, na njem pa se najde marsikaj. Recimo zahteva, da garderobe ne smejo biti (pod nobenim pogojem!) osvetljene z neonskimi lučmi. Še bolj zanimiva pa je zahteva, da morajo biti tla garderobe tapicirana, a (nikoli in nikdar!) v modri barvi. Zanimivo bi bilo izvedeti tudi, zakaj rabijo trije člani, samo en je kadilec, šest pepelnikov, 20 sveč na podstavkih (obvezno neodišavljenih) je tam ali za vzdušje ali pa za črno mašo, zelo natančni pa so tudi glede brisač za bend in ekipo: teh mora biti vsaj 30, točno določene dimenzije, obvezno bele in obvezno vsaj enkrat oprane.

Pri pivu prisegajo na Beck's, vodka je lahko le znamke Absolut, od šampanjcev pijejo le rose znamke Moet ali Veuve Cliquot, od energijskih pijač pa izključno Red Bull – klasičen, brez sladkorja in tropski okus. Bend potuje le z letalskimi družbami povezanimi v Star Alliance (seveda le v prvem oz. poslovnem razredu), prevažati pa se pusti le v Mercedesih razreda S, ki niso starejši od letnika 2015. Če smo iskreni, pri tem niso kaj bolj zahtevni kot večina kolegov.

Omeniti velja še, da so veliki ljubitelji ognja. Če ste si kdaj ogledali kak njihov šov, ne boste presenečeni nad podatkom, da je njihov najljubši bend Rammstein. Po njihovem zgledu so tudi koncerti skupine Scooter polni eksplozij in ognja, le da je glasbena podlaga bolj elektronska. Fantje so tako navdušeni nad pirotehniko, da so bili v zlati dobi prodaje glasbenih nosilcev njihovi koncerti pogosto tako eksplozivni, da so zavestno delali izgubo s prodajo vstopnic, saj so jim navdušeni oboževalci ljubezen izkazovali z nakupovanjem milijonov plošč.

In še najpomembnejši podatek: Scooter bodo v Ljubljani 30. oktobra nastopili z enournim šovom, a v polni koncertni produkciji. Ob njih pa bodo v Stožicah svoje hite 90. in 00. let peli še Jan Plestenjak, Anja Rupel, Miran Rudan, 4Fun, Colonia, Karma, Dadi Daz, Mambo Kings, Flirrt, Kingston ... in samo za to priložnost ponovno združena originalna ekipa DeeJay Time.

Komentarjev 5
  • andraz04 10:31 09.oktober 2019.

    ahahahahahahahahahah če je pa to "techno" sm pa jst freddie mercury

  • kapibara1 16:30 27.september 2019.

    Kmalu bode "tehnični izgovor" za odpadli koncert..

  • MK 08:45 27.september 2019.

    promocijski članek, da bi folk kupu karte, ki se milo rečeno ne prodajajo....