Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

"Še ena belopolta Kleopatra"

Angelina Jolie bo še ena bela Kleopatra. (Foto: Flynet/JLP) Žurnal24 main
Angelina Jolie, ki je dobila vlogo večne zapeljivke Kleopatre, se zdaj zaradi tega spopada z mogimi kritikami.

Kritiki so se razburili zaradi barve Angelinine kože, saj belopolta igralka po njihovem mnenju ni primerna za vlogo egipčanske faraonke in kraljice. "Še ena belopolta igralka, ki bo igrala Kleopatro," piše več avtorjev. "Resnično me ne zanima, kako polne ustnice ima Angelina, koliko afriških otrok je posvojila in koliko zagorelosti bo njena koža dobila za potrebe filma. Prepričan sem, da bi vlogo morala dobiti temnopolta igralka," pravi avtor revije Essence, ki je namenjena temnopoltim ženskam.

Avtor se v nadaljevanju sprašuje, ali so igralke kot Vanessa Williams, Halle Berry in Thandie Newton nedosegljive za avdicije ter zakaj Hollywood misli, da je verodojstono izbrati belo žensko za vlogo, ki bi bila primerna za temnopolto. "Še posebej, ko gre za vlogo afriške kraljice," pravi avtor.

Drugi medij piše, da je Kleopatro vedno igrala belka; leta 1934 je bila to Claudette Colbert, Vivien Leigh jo je zaigrala leta 1945, najbolj znana pa je bila Elizabeth Taylor leta 1963.

Avtorica knjige, po kateri bo film posnet, Stacy Schiff podpira izbiro Angeline Jolie. "Menim, da bo Joliejeva idealna za vlogo in vidim tudi možnost za oskarja. Videti je odlično," pravi Schiffova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.