Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Še ena zlata rola za Naberšnika

Šanghaj
1/10
Saša Despot
Od premiere 2. oktobra si je film Šanghaj ogledalo že več kot 28 tisoč gledalcev. Marko Naberšnik si je tako prislužil novo zlato rolo.

Šanghaj predstavlja zgodbo štirih generacij romske družine Mirga, ki jo v prvi osebi pripoveduje Lutvija Belmondo Mirga. Belmondo je tudi osrednji junak zgodbe, romski kralj, ki se odloči ustvariti lastno vas in jo poimenuje Šanghaj.

Film Šanghaj se lahko pohvali tudi z mednarodnim priznanjem. Na svetovni premieri na 36. festivalu svetovnega filma v Montrealu je namreč osvojil nagrado za najboljši scenarij.

Zlato rolo od leta 2001 podarjata Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev in Kolosej z namenom promocije slovenskega filma in povečanja njegove konkurenčnosti v domačih kinodvoranah. Zlata rola pripada filmom, ki so nastali v slovenski produkciji ali koprodukciji in so presegli 25.000 gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.