Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Še eno filmsko priznanje za Pitta

Brad Pitt
1/4
Reuters
Brad Pitt je s svojima vlogama v filmih Zmagovalec in Drevo življenja navdušil tudi krog newyorških filmskih kritikov, ki so ga razglasili za najboljšega igralca.

Brad Pitt bo lahko na svojo polico z nagradami dodal še priznanje kroga newyorških filmskih kritikov, ki ga je v ponedeljek razglasil za najboljšega igralca za njegovi vlogi v filmih Zmagovalec in Drevo življenja. Igralec, ki so ga sicer imenovali za najboljšega igralca že prejšnjo soboto na mednarodnem filmskem festivalu v Palm Springsu, se je podelitve udeležil v družbi svoje lepotice Angeline Jolie.

Priznanje za najboljši film je prejel The Artist, njegov ustvarjalec Michel Hazanavicius pa je dobil kipec za najboljšega režiserja. Nagrada za najboljšo igralko je romala v roke Meryl Streep za njeno upodobitev Margaret Thatcher v Železni dami, Pittova soigralka v filmu Drevo življenja Jessica Chastain pa je bila imenovana za najboljšo stransko igralko. Najboljši stranski igralec je postal Albert Brooks za svojo vlogo v filmu Drive.

Med preostalimi nagrajenci so bili še Steven Zaillian in Aaron Sorkin za film Moneyball, Emmanuel Lubezki za Drevo življenja, Raoul Ruiz pa je prejel posebno nagrado večera.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.