Magazin > Film & Glasba & TV
11 ogledov

Še eno leto pod zvezdami

Še eno leto Arhiv organizatorja
V sklopu predvajanja filmskih projekcij Zvezde pod zvezdami pred Domom kulture v Velenju si lahko nocoj ob 21. uri ogledate film Še eno leto (Another Year).

Tom (Jim Broadbent) in Gerri (Ruth Sheen) sta srečno poročen par, ki se bliža šestdesetim letom. Njun odrasli sin Joe (Oliver Maltman), aktivistični odvetnik, se nikakor ne more ustaliti. Zakonca se družita z Gerrino sodelavko Mary (Lesley Manville), ki za brezskrbnim nasmeškom skriva zagrenjenost in bolečino ter ju poskuša utopiti v alkoholu. Gerri na tihem upa, da bo Mary všeč Tomovemu prijatelju Kenu (Peter Wight). Ko pa ugotovi, da prijateljica poskuša zapeljati njenega sina Joeja, ki je skoraj dvajset let mlajši od nje, je neprijetno presenečena.

Tragikomični potret preprostih ljudi v prizadevanju, da osmislijo svoje življenje. Nova mojstrovina velikega britanskega avtorja. Pomlad, poletje, jesen, zima. Družina in prijateljstvo. Ljubezen in toplina. Veselje in žalost. Upanje in brezup. Tovarištvo. Osamljenost. Rojstvo. Smrt. Čas mineva …

Projekcije so na sporedu vsak ponedeljek (razen 18. 7.) zvečer v juliju in avgustu. V primeru slabega vremena bodo filme zavrteli v Domu kulture Velenje. Cena vstopnice ni znana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.