Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Še Pankrti, potem pa izpiti

Razlog, da so študentje kar sami poskrbeli za hrano in pijačo, so bile visoke ce Žurnal24 main
Majske igre. Z igrami in koncerti se je včeraj končalo dvotedensko študentsko rajanje.

“Tukaj smo od 14. ure. Imeli so košarkarski turnir, sicer pa je bilo lani in predlani veliko boljše, več se je dogajalo,” je včeraj pozno popoldne zaključek majskih iger na bolj prazni kot polni Kardeljevi ploščadi komentirala študentka analitske sociologije Nina.

“Študentje so kar pridni, le malo preveč je vina.”

Študentje, ki niso želeli zamuditi začetka koncertov z vipavsko-podnanoško zasedbo Antioksidanti, so sicer ležerno posedali po travi okoli osrednjega prizorišča. Nekateri so si dogajanje popestrili s prepevanjem pesmi zasedbe Niet, nekateri z reševanjem kupončkov akcije Z glavo na zabavo, nekateri pa celo s čisto pravim žarom. “Prišli smo, da se bomo lepo imeli in malo pekli. Danes je nekdanji dan mladosti in to je treba proslaviti,” je pojasnil študent kemijskega inženirstva Valter, medtem ko se je njegov prijatelj trudil s pripravo za peko čevapčičev. Razlog, da je Valterjeva druščina kar sama poskrbela za vse potrebne sestavine dobrega žura (tudi za domače rdeče), so bile predvsem visoke cene pijač, ki so jih ponujali na zelenih točilnih pultih okoli odra.

Majske igre 2011 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zadnji žur pred izpiti
Na zadnjem žurerskem dogodku pred začetkom izpitov so študentom sicer igrali še Notterdam, Aperion, Društvo mrtvih pesnikov, Rock Partyzani in najbolj pričakovani Pankrti. Redarje, ki so bdeli nad bodočo intelektualno elito, pa je bolj kot agresija skrbela pijača: “So kar pridni, le malo preveč je vina,” je dejal eden izmed njih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.