Magazin > Film & Glasba & TV
948 ogledov

Se še spomnite kultnih RTV Žrebcev?

Na Twestivalu bodo nastopili tudi Žrebci (na fotografiji zgoraj), The Tide, Tudo Žurnal24 main
Nekdanji TV junaki so tudi odlični glasbeniki ...

Davorin Pavlica in Marko Vavpotič, ki sta nekoč kot legendarna Žrebca sodelovala pri oddaji Tistega lepega popoldneva, sta se z Andrejem Predinom in Blažem Gregorinom združila v skupino Andropavza, ki ustvarja prav poseben rock'n'roll. 

Ljubljanska skupina sicer ustvarja že tri leta, sedaj pa končno predstavlja tudi svoj prvi studijski posnetek Preštej do tri. Pevec Andrej Predin, kitarist Davorin Pavlica, basist Marko Vavpotič in bobnar Blaž Gregorin igrajo raznoliko avtorsko glasbo, s prvo skladbo pa so se nostalgično poklonili prvim doo wop skupinam in s tem tudi bogati in raznoliki zgodovini rock'n'rolla.

Tej temi sledi tudi tudi videospot Roka Predina, v katerem se skladba predvaja z vinilne plošče v starem jukeboxu, ki ponoči sameva v glasbenem klubu. Rok je nagrajeni režiser animiranih filmov, sicer akademski slikar, ki je že sodeloval s številnimi zvenečimi imeni svetovne glasbene scene (The Rolling Stones, Elton John, Take That, Rita Ora).

Andropavza | Avtor: Mare Vavpotič Mare Vavpotič

"Po prvih koncertih smo dobili dovolj samozavesti, da smo se odpravili v studio, kjer smo pod producentsko taktirko Domna Graceja in ostrim ušesom Jeana Markiča posneli dve skladbi. Za prvi single smo izbrali pesem o prepovedani ljubezni z naslovom Preštej do Tri. Na njej igra Domen trobento, Jean pa hammonde in roadse. Obe skladbi sta bili posneti na mah v enem snemalnem dnevu. Druga skladba Kaj bo ti Srce se trenutno še kali in čaka na svojo priložnost. Presenetilo nas je, da je bilo snemanje tako uspešno. Resnično prijetna izkušnja, vsaka zamisel je našla svoje mesto. Komaj smo čakali, da objavimo prvo skladbo, a smo se zavedali, da za to potrebujemo nekakšno vizualizacijo, da lahko pesem namestimo na youtube in jo pošljemo na pustolovščino po medmrežju. Na pomoč je priskočil moj brat Rok in nam animiral čudoviti video. Skladba Preštej do Tri je nostalgičen poklon prvim doo wop skupinam in s tem zgodovini rock'n'rolla. Preslikana je v evropsko tradicijo šansona. Govori o prepovedni ljubezni, o ukradenih trenutkih sreče, o hrepenenju in občutku, da smo sami proti svetu," je povedal njihov pevec Andrej Predin. 

Minuli petek je po izboru poslušalcev Preštej do tri postala 'Popevka tedna' na Valu 202, za piko na i pa je tudi 'Pesem in pol' na Radiu Koper! "Ime Andropavza namiguje na našo starost in pristop h glasbi, ne pa tudi našega odnosa do glasbe. Praviloma nastajajo nadobudne glasbene skupine v srednji šoli ali kasneje na fakulteti, mi pa smo se zbrali kot mladi očetje, utrujeni od služb, ki trkajo na vrata krize srednjih let. V prostoru za vaje smo našli zatočišče pred obveznostmi vsakdana, postali smo drugopubertetniki. Je pa res, da nismo povsem neizkušeni, Davorin in Blaž imata za seboj kar nekaj glasbene kilometrine. Ime Andropavza je predlagal Mare, ki je srce skupine in nas zna najbolje ubesediti. Ko nekajkrat izgovoriš Andropavza, se ti zazdi, da je popolno ime. Še posebej v luči našega pristopa in pričakovanj. Ne slepimo se, da je pred nami kariera rokerskega življenja, čeprav se nam v resnici malce nasmiha," še dodajajo fantje. 

Ste že del Joongle?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.