Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Sedite na traktor rock'n'roll ljubezni

Traktor, ljubezen in rock'n'roll Planet Tuš Celje
V kinematografe prihaja komična slovenska drama Traktor, ljubezen in rock'n'roll z Brankom Djurić, ki je film tudi režiral, in Tanjo Ribič v glavnih vlogah.

Filmska zgodba celovečernega igranega filma Traktor, ljubezen in rock'n'roll (po romanu Ferija Lainščka Vankoštanc) je postavljena v zgodnja šestdeseta leta prejšnjega stoletja, v čas, ko se je rojeval rock'n'roll in so The Rolling Stones s svojo glasbo spreminjali svet.

Breza (Branko Djurić Djuro), kmečki fant iz zakotne prekmurske vasi, želi s svojo električno kitaro nastopati na ljudskih veselicah, vendar mu to ob konkurenci tradicionalne ciganske bande, ki izvaja priljubljeno narodno-zabavno glasbo, ne uspeva najbolje. Uspe pa mu s tako glasbo osvojiti srce vaške lepotice Silvije (Tanja Ribič), hčerke premožnega gastarbajterja v Švici, ki jo je oče poslal v domače kraje, da bi si tu našla moža z zdravimi koreninami.

Toda to je seveda šele začetek zgodbe, katere osrednji protagonist je pravzaprav Düplin, čudni prišlek, gluhonemi klatež, deček iz dežele južnega sadja, kot ga poimenuje Brezina mama, stara Popovka, lastnica kmetije in vedeževalka, imenovana tudi Strina.

Film si lahko ogledate v ljubljanskem Koloseju ter Planetu Tuš v Kranju, Celju, Mariboru, Kopru in Novem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.