Magazin > Film & Glasba & TV
49 ogledov

"Sem Alex, ne Omar"

Alex se že veseli nastopa pred polnimi Križankami z Janom Plestenjakom. (Foto: O Žurnal24 main
Nekateri mu pravijo novi Omar Naber, sam pa se te oznake brani in dodaja, da je "Omar samo eden, prav tako pa je samo eden tudi Alex". Nocoj se bo predstavil na Radiu 1.

Najprej ne morem mimo podobnosti tvojega vokala z Omarjevim. Barva glasu in način petja sta si zelo podobna. Najbrž je med tvojimi vzorniki?
Kar se glasu tiče, naju marsikdo povezuje. Je pa res, da je bila prva pesem, s katero sem se predstavil pri 14 letih na prvem večjem šolskem nastopu, Omarjeva Stop. Na slovenski sceni mi je bil on vedno največji car!

Pri Omarju si pel tudi spremljevalni vokal na letošnji Emi ... Kakšna je bila izkušnja?
Tako je! Omar in ekipa so res prave face in zdaj z veseljem skupaj sodelujemo tudi pri mojih projektih. Ema mi je dala velik zagon, zato si zdaj želim, da se tudi sam kdaj predstavim na takšnem odru.

Meniš, da je torej v majhnem slovenskem prostoru prostor za "še enega Omarja"?

Najina stila pesmi sta precej drugačna, jaz pa tudi ne ciljam na to, da bi nekoč nadomestil Omarja! Omar je samo eden ... in prav tako tudi Alex! Res je, da me Omar precej podpira, vendar se trudim, da bi ustvarjal povsem po svoje in neodvisno od drugih ter s tem ustvaril svoj prepoznaven slog, ki ga pri nas še ni.

Ema mi je dala velik zagon, zato si zdaj želim, da se tudi sam kdaj predstavim na takšnem odru.
 
Da ne bomo samo o Omarju ... Na Facebooku si o letošnji Evroviziji zapisal, da so edino Srbi, Madžari, Poljaki in Portugalci dovolj samozavestni, drugi pa "se matrajo s polomljeno angleščino". Je to letelo tudi na Majo Keuc?
Kar se Evrosonga tiče, sem popolnoma jasno razložil, da je bil prvotni namen predstavljati svojo državo - pod to jaz štejem tudi materni jezik in kulturo. Še vedno to predstavlja evro, ne pa anglo song. Angleščino bo sicer razumelo veliko več ljudi in komercialno ima več potenciala. Vsekakor je to stvar debate! Kar pa se tiče Maje Keuc, sem celo mnenja, da ji angleščina mnogo bolj pristoji k njenemu glasu in načinom petja. Še vedno pa ne smemo pozabiti, da kljub Evrosongu živimo v Sloveniji.

O čem govori tvoja pesem, ki jo boš nocoj predstavil na Radiu 1?
Pesem predstavlja poletno sanjarjenje na obali. Besedilo je preprosto, a pove točno to, kar mora. Spevna, mladostna melodija in poletno vzdušje v pesmi lahko prav vsakemu poslušalcu narišejo morsko obzorje in občutek brezbrižnosti ter spontanosti. Pesem za vse ljudi, ki imajo radi lepo in preprosto ter so mladi po srcu (smeh).

Kdo je avtor pesmi? Sam pišeš besedila?
Avtor besedil in melodij svojih pesmi sem sam, za aranžma pa vedno odlično poskrbi Miha Gorše, ki prav tako aranžira za Omarja in še mnogo drugih. Noro sva se ujela pri glasbenem slogu, tako da nama vsako ustvarjanje predstavlja tudi zabavo in užitek.

Velikokrat sem te na Tromostovju videl nastopati z Jimmyjem Blackmoorjem, nekdanjim članom Rockolution, ki te dni navdušuje kot dolgolasi rocker v pajkicah na šovu Slovenija ima talent. Si bil tudi ti na avdicijah? Se boš spet prijavil prihodnje leto?
Ja, tudi sam sem bivši član skupine Rockolution in imam zelo rad rock glasbo, žal pa so najine poti in ambicije popolnoma drugačne, tako da sva zgolj prijatelja. Imava pa trenutno tudi skupni bend Bus Eleven, v katerem sem predvsem ljubiteljsko, za sprostitev. Talent? Sem že izpadel (smeh). Menim, da je Slovenija ima talent šov, v katerem pa mora biti raznolikost - zelo, zelo mi je žal, da nimamo slovenske različice X-Factorja! Tja bi se prijavil z veliko večjim veseljem. Na takšno avdicijo pa se verjetno ne bom več prijavil, vendar 'nikoli ne reči nikoli', pravijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.