Magazin > Film & Glasba & TV
5111 ogledov

Serija Simpsonovi že večkrat napovedala prihodnost

simpsonovi Profimedias
So pisci animirane serije, ki jo predvajajo že 30 let, jasnovidni?

Oboževalci serije pravijo, da so Simpsonovi napovedali tudi izbruh koronavirusa, in sicer v 4. sezoni, ko se je pojavila "gripa iz Osake“. Scenarist Bill Oakley je namigovanja zavrnil in razložil, da so idejo dobili od hongkonške gripe, ki je razhajala leta 1968.

Serija je sicer že večkrat napovedala dogodke, ki so se zgodili leta pozneje, med drugim tudi, da bo Donald Trump postal predsednik ZDA.

To pa še ni vse. Primerov, ob katerih boste dobili kurjo polt, je ogromno …

Trioka riba

simpsonovi | Avtor:

Bart leta 1990 ujame trioko ribo Blinky, in sicer v reki v bližini elektrarne. Več kot deset let pozneje so takšno ribo našli v Argentini, v rezervoarju v bližini jedrske elektrarne.

Pozen odgovor

simpsonovi | Avtor:
Leta 1991 je v Simpsonovih nastopil član skupine The Beatles, Ringo Star, ki je odgovarjal na več deset let staro pismo oboževalca. Septembra 2013 je poštar razveselil dva fana skupine iz Essexa, ki sta od Paula McCartneyja dobila odgovor na svoje pismo, ki sta ga skupini poslala pred več kot 50 leti. 

Napad na čarovnika

simpsonovi | Avtor:
Leta 1993 se je serija norčevala iz čarovniškega dua Siegfrieda & Roya. V tem delu ju napade bel tiger. Deset let kasneje je Roya med nastopom res napadel bel tiger in ga hudo poškodoval.

Škandal s konjskim mesom

simpsonovi | Avtor:
Doris, ki je skrbela za malice otrok v osnovni šoli v Springfieldu, je v svojih jedeh uporabila konjsko meso. Devet let pozneje je na Irskem izbruhnil škandal, ko so v več kot tretjini telečjih burgerjev našli sledi konjskega DNK-ja.

Pametne ure in samodejni popravki

Serija je napovedala tudi iznajdbo pametnih ur in programov, ki samodejno popravljajo napake.

simpsonovi | Avtor:

Težave z volilnimi aparati

simpsonovi | Avtor:

Leta 2008 je imel Homer na volitvah težave, saj nikakor ni mogel oddati glasu za Obamo. Štiri leta pozneje so morali v Pensilvaniji odstraniti glasovalni stroj, saj je glasove, oddane za Baracka Obamo, prištel glasovom za Mitta Romneyja.

Zmaga Američanom

simpsonovi | Avtor:
Največje presenečenje olimpijskih iger leta 2018 je bila zmaga ameriškega moštva za curling, ki je premagalo močno favorizirano ekipo s Švedske. Serija Simpsonovi je ta dogodek napovedala deset let prej …

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.