Magazin > Film & Glasba & TV
976 ogledov

Serije, ki bodo zaznamovale leto 2016

vinyl HBO
Ljubitelji serij že razpravljajo o novostih, ki na male ekrane prihajajo leta 2016. Katerih serij se najbolj veselijo?

war and peace | Avtor: BBC BBC
War And Peace (BBC One, A&E, Lifetime, History Channel)
Novo leto se bo začelo z velikim pokom. Že januarja namreč prihaja serija, posneta po romanu ruskega pisatelja Leva Tolstoja. Serija bo imela šest delov, v njej pa bomo videli Lily James, Jamesa Nortona, Jima Broadbenta in Gillian Anderson.

Colony (USA Network)
Januarja prihaja tudi Colony s Sarah Wayne Callies in Joshem Hollowayem. Gre za znanstvenofantastično nadaljevanko, ki govori o družini, ki živi v Los Angelesu, ki so ga okupirali nezemljani. Družina je razpeta med dvema skupinama – uporniki in tistimi, ki so se podredili novi avtoriteti.

Vinyl (HBO)
Dramo o glasbeni industriji v sedemdesetih letih preteklega stoletja so ustvarili Martin Scorsese, Mick Jagger in Terence Winter. Napovedujejo "briljanten scenarij, odlično glasbo in čudovito modo iz 70. let". V glavnih vlogah bomo videli Bobbyja Canavaleja in Olivio Wilde.

Stranger Things (Netflix)
Igralka Winona Ryder v seriji igra mamo, katere sin izgine. Preiskava v njegovo izginotje razkrije več skrivnostnih eksperimentov in paranormalnih pojavov.

Queen Victoria (ITV)
Serija bo govorila o življenju kraljice Victorie – vse od njene mladosti pa do poroke s princem Albertom. ITV upa, da bo serija tako uspešna kot Downtown Abbey. Glavno vlogo so zaupali Jenni Coleman.
lucifer | Avtor: Fox Fox

Lucifer (FOX)
Kaj bi se zgodilo, če bi hudiču v peklu nenadoma postalo dolgčas in bi se preselil v Los Angeles in tamkajšnji policiji pomagal pri lovu na zločince? Luciferja igra Tom Ellis.

Outcast 
(FOX)
Serija govori o Kylu Barnesu (Patrick Fugit), ki išče odgovor na vprašanje, zakaj se že celo življenju bori z demoni. Pri tem mu pomaga evangeličanski duhovnik, ki ima tako kot Kyle cel kup težav ... Prava poslastica za ljubitelje paranormalnega. 

The Crown (Netflix)
Gre za najdražjo serijo Netflixove produkcije. Proračun zanjo naj bi znašal več kot 100 milijonov evrov, načrtovali pa naj bi pet sezon. Serija bo govorila o britanskem kraljevem dvoru oziroma vladavini kraljice Elizabete II. V prvi sezoni bo Lizzi igrala Claire Foy.

Undercover (BBC One)
Politični triler Undercover je napisal Peter Moffat, serija pa bo imela šest delov. V glavni vlogi  blesti Sophie Okenedo, ki igra javno tožilko, ki odkrije, da svojemu soprogu ne more zaupati.

The Night Manager (BBC One, AMC)
Posneto po knjigi Johna le Carreja. Tom Hiddleston igra nekdanjega britanskega vojaka, ki mora razkriti povezavo med tajnimi službami in preprodajalci orožja. V vlogi preprodajalca bomo lahko videli Hugha Laurieja.

The Secret Agent (BBC One)
V trilerju The Secret Agent igrata Vicky McClure in Toby Jones. Zgodba govori o tajnem ruskem agentu, ki vohuni za skupino anarhistov.

Baskets (FX)
Zach Galifianakis (Chip Baskets) v seriji igra moškega, ki si želi postati klovn, zato pusti službo.

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson (FX)
Ena najbolj pričakovanih serij leta 2016! Gre za delo ustvarjalca Ameriške grozljivke Ryana Murphyja, ki je za serijo najel številne znane igralce. V njej bomo tako videli Johna Travolto, Cubo Goodinga Jr.-ja, Sarah Paulson, Courtney B. Vance in Connie Britton. Zgodba bo govorila o sojenju nekdanjemu igralcu ameriškega nogometa O.J.-ju Simpsonu, ki je bil osumljen umora svoje žene in njenega prijatelja.
beg iz zapora | Avtor: Profimedias Profimedias

11.22.63 (Hulu)
Serija temelji na knjigi Stephena Kinga 11/22/63. Govori o učitelju (James Franco), ki lahko potuje skozi čas in poskuša preprečiti atentat na predsednika Kennedyja. Težava se pojavi, ko ugotovi, da s spreminjanjem preteklosti vpliva na sedanjost.

Billions (Showtime)
V glavni vlogi serije o nepridipravih finančnega sveta bomo videli Damiana Lewisa iz serije Domovina. Tokrat igra upravljavca skladov, ki mu je za petami odvetnik.

Sicer so za leto 2016 napovedali nadaljevanja več slovitih starih serij. Spet bomo lahko gledali Beg iz zapora (FOX), Dosjeje X (FOX) in Polno hišo (Netflix).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.