Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

Si je Maja zaslužila zmago?

Lanski zmagovalci Eme Ansambel Roka Žlindra in Kalamari. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
O letošnji Emi in njeni zmagovalki Maji Keuc z zmagovalno pesmijo Vanilija smo povprašali tudi nekaj slovenskih glasbenih poznavalcev.

O včerajšnjem glasbenem tekmovanju Ema in njeni zmagovalki Maji Keuc smo se pogovarjali z nekdanjimi zmagovalci Eme Rokom Žlindro, Rebeko Dremelj, Nušo Derendo in glasbenim urednikom Draganom Buličem.

 

Zmaga Maje Keuc ni nikomur od njih predstavljala presenečenja in je bila za večino favoritinja. Bulič je njeno zmago sicer napovedal že prejšnjo sredo. "Vedel sem, da bo zmagala." Poleg tega dodaja: "Če je narod odločil s tako veliko razliko, tukaj ni nobenega dvoma." Tudi Nuša je pri njej prepoznala zmagovalno kombinacijo za zmago na Emi, in sicer njeno priljubljenost in dober vokal, ki se tudi Roku zdi odličen. Rebeko pa je Maja s svojim glasom očarala že na Talentih. "Mislim, da ga ni Slovenca, ki bi bil ravnodušen do njenega petja." Tudi skladba ji je zelo všeč, motilo jo je le, ker je bila nerazumljivo odpeta.

 

Dragan Buli%C4%8D | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Važno jo sodelovati"

 

Nas bo Maja s pesmijo Vanilija na Eurosongu maja v Nemčiji popeljala v finale? Bulič je mnenja, da bi bilo iluzorno karkoli pričakovati. Vendar je po njegovem mnenju važno sodelovati. "Premajhni smo, da bi imeli kakršnokoli možnost, da bi nam kdo dal točke." Podobnih misli je tudi Rebeka, ki meni, "da gre pri Eurosongu za politiko". Nasprotno Nuša verjame, da ji finale vsekakor ne uide. "Mislim, da imamo letos dobro skladbo, dobro izvajalko in se nimamo česa bati."

 

Žirija preveč slavospevna?

Na žirantskih stolčkih so se letos preizkusile Darja Švajger, Mojca Mavec in hrvaška pevka Severina, ki so se dobro odrezale, vendar so bile po mnenju nekaterih na trenutke premalo kritične. Bulič je komentiral: "Če smo že imeli komisijo, sem vseeno pričakoval malo več strokovnosti. Ker da je bilo toliko hvale od vseh treh, se mi zdi skoraj nenormalno." Pričakoval je, da bodo žirantke s komentarji upravičile vsako pesem posebej, zakaj in kako. Tudi Rok je podobnega mnenja: "Dejansko so zmagovalci že vsi, ki so prišli na oder Eme. Normalno, da je lepo, da se jih pohvali. Morda pa bi le lahko pri kom povedali tudi kakšno strokovno kritiko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.