Magazin > Film & Glasba & TV
51 ogledov

Siddharta stresla Simonov zaliv

1/16
Žurnal24 main
Siddharta je na velikem plavajočem odru sredi Simonovega zaliva dvignila nekaj tisoč privržencev na kopnem in v vodi.

Po različnih inovativnih koncertnih pristopih, kjer sta izstopala predvsem koncerta na Bežigrajskem stadionu in Maraton v Hali Tivoli, je Siddharta tokrat udarila na morju. Na velikem plavajočem odru je pripravila več kot dvourni koncert, podkrepljen s pirotehniko in razkošnimi svetlobnimi učinki. Šlo je za logistično zapleteno organizacijo, saj je bilo med drugim potrebno vso opremo s čolni spraviti na oder.

Spektakel na vodi
Organizatorji so obljubljali Siddharto, kot je še nismo videli. Pravzaprav pa so se glasbeniki predstavili v luči, kot jih poznamo. Edino, česar še nismo videli je koncert izveden na 40 x 18 metrov velikem plavajočem odru, od obale oddaljenem približno 50 metrov, ki so ga vizualni učinki spremenili v »spektakel na vodi«, kot so ga poimenovali organizatorji. Ljubljančani so začeli udarno in s skladbo T.H.O.R. se ni stresel zgolj Simonov zaliv, ampak celotno Izolo. V nadaljevanju so v celoti predstavili peti studijski album Saga, ki je sodeč po odzivu publike dobro sprejet. Poleg Sage pa je Siddharta predstavila svoj železni repertoar z naborom največjih hitov zlasti iz plošč Rh – in Nord, žal pa so v celoti izpustili njihovo prvo studijsko ploščo ID. V času nogometne mrzlice ni šlo niti brez Siddhartine nogometne himne Dviga Slovenija zastave.

 

Premagali so razdaljo
Sprva se je zdelo, da bo razdalja, ki je ločevala publiko od odra, kriva za nekoliko hladnejši odziv več tisoč glave množice, vendar je Siddharti hitro uspelo premagati razdaljo in na noge spraviti tudi tiste, ki so koncert spremljali sede na plaži. Zbudili pa se niso samo tisti, ki so bili za vstopnico pripravljeni odšteti 25 evrov, temveč tudi velika množica ljudi zbranih za ograjenim koncertnim območjem kot tudi tisti, ki so koncert spremljali na morju iz svojih plovil. Simonov zaliv je za iznajdljive pač ponujal možnost brezplačnega spremljanja koncerta. Za nekaj razgretih navdušencev pa je bila razdalja vendarle prevelika zato so izkoristili slabo varovanje in se prebili do morja, kjer so koncert spremljali čisto od blizu. Varnostna služba je kasneje na željo benda posredovala miroljubno, brez sankcij in plavalce spravila na obalo.

 Za konec skok v vodo
Siddharta pa verjetno ne bi bila to, kar je, če na koncu ne bi pripravila manjšega presenečenja. Končalo se je vsaj tako udarno, kot se je začelo. Odigranemu bisu je namreč sledil krajši ognjemet, pozdrav publiki in skok peterice v vodo. Siddharta se je naposled po plitvini sprehodila do publike in jim tako zahvalila za podporo.

Siddharta je pripravila še enega izmed sedaj že mnogih inovativnih koncertov. Tako očitno ostaja edini oziroma eden izmed redkih slovenskih bendov, ki se ne zadovolji zgolj s klasičnimi koncertnimi prizorišči in postavlja mejnike v slovenskem koncertnem dogajanju. Poleg vsega pa kljub majhnosti in nasičenosti slovenskega trga še vedno privablja množice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.